След като твърдеше, че решаващата дума ще е на пленума

...
След като твърдеше, че решаващата дума ще е на пленума
Коментари Харесай

Нинова: Подкрепата ни за Радев е окончателна

След като твърдеше, че решаващата дума ще е на пленума какъв да е претендентът на Българска социалистическа партия за президент, водачът Корнелия Нинова най-сетне разгласи, че левицата застава зад сегашния държавен глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Ние поддържаме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова . Регистрирахме се за присъединяване в изборите за президент. Имаме номинации и за Радев, и Йотова, както и за други имена – и партийни и извънпартийни, само че изричаме поддръжката си към тази двойка - Радев и Йотова, разгласи пред кореспонденти Нинова, откакто внесе в ЦИК документи за регистрация за изборите " 2 в 1 " на 14 ноември.

В понеделник Радев и Йотова бяха издигнати публично за втори мандат. Към момента главните политически играчи не са оповестили своите претенденти за президентския пост.

На въпрос по какъв начин чакат да се показват на парламентарния избор и коя по ред мощ се виждат в идващия парламент, Нинова отговори:  " Разбира се, задачата е за победа. Но има и втора -  да съставим устойчиво държавно управление и кабинет, който да се заеме с проблемите, които сега заливат отвред. В идващ парламент държавно управление без Българска социалистическа партия не може да бъде формирано ", твърди Нинова. " Не можем да изпратим хората на нови избори ", добави тя.

Относно това дали новата групировка към някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще отнеме от гласовете на левицата , Нинова сподели - " дано да забележим, какво ще създадат, за нас най-важно е да разгласят програмата си, с цел да определим ние своето отношение. Искаме да забележим политики и в случай че те съответстват с нашите, сме подготвени за разговор с тях. Ще работим с тях и другите партии на база на това кой слага националния интерес и добруването на българския народ пред персоналния си интерес, постове и пари ", заключи тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР