След като тази година заради икономии Българската национална телевизия пропусна

...
След като тази година заради икономии Българската национална телевизия пропусна
Коментари Харесай

БНТ се завръща в Евровизия с частни партньори

След като тази година поради икономии Българската национална телевизия пропусна присъединяване в песенния конкурс Евровизия в Тел Авив, следващата година още веднъж ще взе участие в изданието в холандския град Ротердам. Това ще стане с помощта на частни сътрудници, които ще обезпечат финансирането, оповестиха от публичната телевизия в четвъртък. Засега не се афишира кои са сътрудниците ѝ за състезанието, който се организира на 12, 14 и 16 май 2020 година Посочва се единствено, че са продуцентски компании от България и Англия.

Кой ще съставлява страната ни в състезанието следващата година ще стане ясно на 25 ноември. По какви критерии, от кого ще бъде определен и каква е била конкуренцията евентуално ще се разбере тогава.

Миналата есен от Българска национална телевизия оповестиха, че няма да вземат участие в Евровизия 2019 година за усъвършенстване на разноските на държавната телевизия. Посочено бе, че въпреки в последните две години малкия екран да е била подпомагана и финансово от продуцентски компании и професионални екипи за Евровизия, разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието, доста надхвърляли рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши. Овен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните участнички в състезанието си поделят и част от разноските по целия конкурс, който през 2018 година струваше 5.3 млн. евро.

Сега от Българска национална телевизия са намерили метод страната ни още веднъж да е показана на песенния конкурс, само че е изменена визията за участите в него. Чрез частното финансиране фокусът ще падне върху обезпечаването на дълготрайно развиване на изпълнителите след изявата им на състезанието и даване на интернационална платформа за развиване на креативните промишлености в България, показва се в известието на Българска национална телевизия.

При последното присъединяване на страната ни през 2018 година в португалската столица Лисабон, българската група " Екуинокс " (Equinox) получи единствено 166 точки за осъществяването на песента " Кости " (Bones) и остана на 14-о място.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР