След като стотици автоинструктори блокираха центъра на София днес, властта

...
След като стотици автоинструктори блокираха центъра на София днес, властта
Коментари Харесай

След протест: Пренаписват правилата за шофьорските курсове

След като стотици автоинструктори блокираха центъра на София през днешния ден, властта реши да анулира противоречивата разпоредба, с която се усилват часовете по курмуване и въвеждане на джипиес надзор в колите.
С протестиращите имаха среща с министрите на образованието и траспорта Красимир Вълчев и Росен Желязков. По време на диалозите е контрактувано да се сътвори нова работна група, която да бъде управлявана от ръководителя на Държавната организация по пътна сигурност Малина Крумова, съобщи БНР.
„ Тази група ще има разширени задания, които са свързани с това да се посочи какъв би трябвало да е изпитът, какво би трябвало да е образованието, какви да са нужните ограничения – доста по-широко, отвън провеждането на образованието и контрола върху образованието. Да работим и в подтекста на новото законодателство, което следва да се приготвя по отношение на решението на Министерски съвет за нов Закон за придвижване по пътищата “, изясни самата Крумова.
„ Когато работната група излезе със съответните оферти, и те се одобряват и няма разнобой в сектора, и се одобряват консенсусно, тогава ще стартират промени в нормативната база ", добави шефът на „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР