След като стана министър-председател на България, казах на моя екип

...
След като стана министър-председател на България, казах на моя екип
Коментари Харесай

Марк Рюте: Кирил Петков е премиер, който се бори с корупцията и модернизира България

След като стана министър-председател на България, споделих на моя екип – това е нов министър председател, който се бори с с корупцията, модернизира страната. В Министерски съвет се организира брифинг след среща на премиера с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, съобщи кореспондент на.

Ще бъдем сътрудници в доста области – сферата на изкуствения разсъдък, екологията, съдействие сред университетите, съобщи Рюте.

Обсъдихме това, че известността на Путин в България пада до невиждани равнища, че Нидерландия оказва помощ на България с изтребителите Ф-35. Важно е да бъдем един до друг, тъй като опасността не е единствено за Румъния или България. Държавите в Европейския съюз работят дружно, с цел да може България да бъде в сигурност във връзка с Русия. Не сте сами, имате поддръжка, акцентира нидерландският министър председател.

Оттук нататък ще работим дружно, добави той.

Марк Рюте означи, че въпросът със прекъсването на природния газ от " Газпром "  не е въпрос сред Русия, България и Полша, а сред Русия и Европа. Това, което България и Полша направиха, беше доста мощна реакция по отношение на Русия. Това беше доста значим миг – вие показахте на Москва, че можем да бъдем дружно, сподели още Рюте.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР