След като се отървем от нежеланите килограми под формата на

...
След като се отървем от нежеланите килограми под формата на
Коментари Харесай

5 грешки при покачване на мускулна маса, които допускаме

След като се отървем от нежеланите килограми под формата на мазнини, започваме да ги възвръщаме като мускулна маса, с цел да изглеждаме и да се усещаме още по-добре. Но с смяната на задачата, която гоним, би трябвало да променим и няколко неща. Нашият гост-автор Страхил Иванов от  ще ни запознае с грешките, които да заобикаляме при повишаване на маса!

При работата си с клиенти през годините съм забелязал кои са най-често срещаните неточности, които хората позволяват, когато пробват да натрупат маса. В тази публикация желая да ги споделя с вас – по тази причина запретвайте ръкави и вадете лист и писалка, тъй като, в случай че продължите да допускате тези неточности, в никакъв случай няма да постигнете положителни резултати!

Грешка #1: Не ядете задоволително храна

За да порастват вашите мускули, би трябвало да дадете на тялото си градивните детайли, които да поддържат този напредък. Както и да упражнявате в залата – в случай че не приемате задоволително калории, в никакъв случай няма да качите маса. Моята рекомендация е да изчислите какъв е вашият калориен оптимум (броят калории, от които тялото ви се нуждае, с цел да поддържате тежестта си) и по-късно да добавите още 250 до 500 kcal от горната страна, които ще са вашият калориен остатък. Това можете да извършите благодарение на.

Но не се тъпчете с всичко, което се изпречи пред очите ви. Да, нуждаете се от повече калории от нормално, само че те би трябвало да се набират по следен метод. Все отново задачата е да качвате чиста мускулна маса, а не тлъстини!

Грешка #2: Не ядете

Може и да ви изненадах тук, само че истината е, че мазнините са доста значими. Да, мазнините имат неприятна популярност, само че тя не е оправдана. Те не са нездравословни за вас, стига да хапвате от верните типове и в верните количества. Например, знаете ли, че наситените мазнини спомагат за превозването на в тестисите, където той се употребява за производството на тестостерон? Холестеролът е съществена съставна част на тестостерона, който е от основно значение за растежа на мускулите.

Ако ограничите приема на прекалено много, освен застрашавате резултатите си във фитнеса, само че и вашата потентност в спалнята. В идеалния случай: към 15% – 20% от калориите ви за деня би трябвало да идват от ненаситени мазнини като, сьомга, ядки и, а други 5% – 10% от общите калории би трябвало да идват от наситени мазнини, които аз най-често си набирам от яйцата и кокосовото масло. Не забравяйте – когато приказваме за мазнини, не желаете нито прекомерно доста, нито прекомерно малко. Трябва да уцелите точния баланс!

Грешка #3: Не ядете качествени храни

Съжалявам, в случай че това е неприятна вест за вас, само че аз постоянно съм бил срещу яденето на нездравословни храни, дори когато приказваме за качване на килограми, а не за събаряне! От доста хора ще чуете, че калориите са си калории, без значение от кое място си ги набираме – дали ще е от мазна порция пържени картофи, или от здравословна овесена каша. Но това естествено няма по какъв начин да е правилно, тъй като с изключение на калориите от голяма важност е и наличието на и минерали в храната. Тези хранителни субстанции са от сериозно значение за огромна част от процесите, които въздействат върху мускулния напредък.

Можем да съпоставим тялото си с автомобил. Ако горивото в човешкото тяло са макронутриентите, които ни доставят калории – протеин, въглехидрати и мазнини, то маслото, спирачната течност и антифирзът са витамините, минералите, антиоксидантите и фибрите. Те оказват въздействие върху усвояването на питателните субстанции, регулирането на хормоните, в това число и на един от най-важните за повишаване на мускулна маса – тестостеронът. Разбира се, няма по какъв начин да си набавите нужните витамини, минерали и, в случай че се храните единствено с отпадъци.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР