След като родители и учители още вчера се възпротивиха на

...
След като родители и учители още вчера се възпротивиха на
Коментари Харесай

И синдикатите против връщането на децата в училище


След като родители и учители още през вчерашния ден се възпротивиха на концепцията децата от 7 е 12 клас да се върнат в учебно заведение, и от Синдикат „ Образование “ предизвестиха, че това крие прекомерно доста опасности и надали ще докара до по-добри резултати на изпитите.

В онлайн петиция, получила над 3000 подписа поддръжка, родители показват, че връщането на учениците в клас би заплашило съществено тяхното здраве и това народителите и учителите и че носенето на маска, физическата отдалеченост и недокосването на повърхности са немислими условия за деца в учебна възраст, които те не могат да изпълнят.

Считаме, чевремето за междучасия и използването на общи санитарни възли на практика обрича на заразяване, написа в петицията, която упорства образователната година да приключи отдалечено, а учениците от 7 и 12 клас да се явят в учебно заведение единствено в дните, когато ще се проведат техните изпити.

Така считат и от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ", съгласно които " всички просветителни институции могат и би трябвало да завършат образователната година в режим на отдалечено образование ". От там предизвестяват, че доста учители ще откажат да бъдат квестори, защото са над 55 години и попадат в рискова група във връзка с Covid-19.

От синдиката акцентират, че няма логичност при огромен брой болни да се възвръща образователен развой и питат по какъв начин ще се съблюдава отдалеченост в класните стаи при 25-35 възпитаници в паралелка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР