След като пристигнаха в София и Пловдив, дози от ваксините

...
След като пристигнаха в София и Пловдив, дози от ваксините
Коментари Харесай

Бус за кренвирши достави животоспасяващата ваксина и в Бургас

След като дойдоха в София и Пловдив, дози от имунизациите против COVID-19 на "Пфайзер " и "Бионтех " бяха доставени и в районната здравна ревизия в Бургас.

Доставени са 450 дози, като 250 са за медиците в Бургас. Останалите дози ще отидат надлежно при лекарите в Ямбол и Сливен.

До постройката на РЗИ в Бургас е самостоятелен имунизационен кабинет, а измежду първите, на които ще бъде сложена имунизацията, са лекарите от онкологичния център, оповестиха от БиТиВи.

Подобно на Пловдив, в Бургас имунизациите също бяха докарани с фирмен бус за кренвирши. По време онлайн включване на премиера Бойко Борисов във Facebook пък стана ясно, че имунизациите в РЗИ-Пловдив се съхраняват в ледник "ЗиЛ ", тъй като това бил единственият ледник в постройката, който имал ръкохватка.

Беше конкретизирано обаче, че лекарственият препарат може да се съхранява на температура от 2 до 8 градуса в границите на 5 дни, а всичките дози ще бъдат приложени точно в този интервал.

Пристигналите тази заран в София Коронавирус ваксини обаче бяха разопаковани и сложени във фризер, поддържащ температура от минус 74 градуса по Целзий. Това излиза наяве от фрагменти, оповестени от здравното министерство.

Фризерите реализират температура от минус 50 до минус 90 градуса и са с 845-литрова съдържимост.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР