След като прие главния прокурор Иван Гешев в Министерския съвет

...
След като прие главния прокурор Иван Гешев в Министерския съвет
Коментари Харесай

След срещата с Гешев премиерът и Лена Бориславова ще ходят на разпит

След като одобри основния прокурор Иван Гешев в Министерския съвет в петък, в този момент Кирил Петков ще върне визитата в прокуратурата, единствено че на разпит. Причината е, че по време на срещата им в петък Петков, както и началничката на кабинета му Лена Бориславова показали лица и прякори, които съгласно тях са в основата на корупцията в България.

Това се разбра от известие на държавното обвиняване. Прокуратурата ще извърши цялостна инспекция на лист от лица, посочен от министър-председателя Кирил Петков в извършената в петък работна среща с основния прокурор Иван Гешев, заяви прокуратурата през днешния ден. В известието на прокуратурата особено се акцентира, че на срещата в петък участвала и Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера, която също показала лица.

" С оглед изясняване в цялост на предоставената информация господин Кирил Петков и госпожа Лена Бориславова ще бъдат  призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура с цел даване на цялостен лист с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за вероятно осъществени от същите лица закононарушения или нарушавания ", се споделя в известието.

" По време на срещата министър-председателят е показал имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност ", разкрива прокуратурата през днешния ден. Около двадесет души са основата на корупцията в България, разгласи наскоро от Брюксел министър председателят Кирил Петков, откакто бе изслушан от комисията ЛИБЕ на европарламента.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР