След като през 2019 г. световната икономика записа най-бавния темп

...
След като през 2019 г. световната икономика записа най-бавния темп
Коментари Харесай

МВФ прогнозира умерено възстановяване на икономиката през 2020

След като през 2019 година международната стопанска система записа най-бавния ритъм на напредък от финансовата рецесия насам, през 2020 година светът се е запътил към умерено възобновяване, предвиждат от Международния валутен фонд.

През 2020 година брутният вътрешен артикул на света ще нарасне с 3,3%, при 2,9% през 2019 година Подобрената прогноза се дължи на композиция от нападателно разхлабване на паричната политика през 2019 година и краткотрайното помирение в съвсем 2-годишната комерсиална война сред Съединените американски щати и Китай, двете най-големи стопански системи в света.

Една от най-големите изненади през предходната година бе сривът на размера на търговията на артикули и услуги, което нанесе удар на комерсиалната интензивност и вложенията по света. Растежът на международната търговия се забави до 1% през 2019 година от 3,7% през 2018 година

МВФ предвижда, че през актуалната година комерсиалните размери ще набъбнат с 2,9%. " Настроенията на пазарите се усъвършенстваха от знаци, че индустриалната интензивност и международната търговия доближиха дъно и в този момент ще порастват, както и от ултрахлабавата парична политика, положителните вести по отношение на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и понижени страхове от Brexit без договорка ", споделят от МВФ.

Все отново от институцията показват, че тези знаци за стабилизация са неуверени. Голяма част от очакванията за международната стопанска система разчитат на съблюдаване на договорката сред Съединени американски щати и Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР