След като премиерът Кирил Петков обвини директно младежкото движение на

...
След като премиерът Кирил Петков обвини директно младежкото движение на
Коментари Харесай

„Щом младежите ни направиха това, представете си какво може партията“

След като министър председателят Кирил Петков упрекна непосредствено младежкото придвижване на ГЕРБ за създалата се суматоха с горивата от сряда, партията реагира стремително – първо с обява във Фейсбук, a по-късно и с ексклузивен брифинг, в който присъединяване взеха депутатите Томислав Дончев и Делян Добрев. Те изцяло отхвърлиха обвиняванията, че имат нещо общо със обстановката.

Премиерът Кирил петков съобщи, че МГЕРБ са разпространявали платени изявления в обществената мрежа със фотоси от дребни бензиностанции и по този начин са основали суматоха измежду жителите.

Трима представители на младежкото обединяване, които също участваха на брифинга, признаха, че са организирали акцията със фотосите, на които се виждат цени над 3 лв. за литър на дребна бензиностанция и подредени коли, чакащи да заредят на друга.

Публичните данни за рекламите от страницата на МГЕРБ потвърждават, че двете популяризирани от ГЕРБ и околните им новинарски уеб сайтове са платени. Двете изявления, посредством които се сътвори суматоха, са финансирани с общо 500 евро.



Днес от партията обясниха изявленията с претекст, че са съпротива и би трябвало да намират " кусурите на ръководещите " и да ги показват.

Връх на безпомощността е да се оправдаваш с другите, хеле пък с младежка организация, а представете си, щом младежите не са сторили тая пакост, в случай че се ангажират цялата партия, какво ще стане? “, запита някогашният вицепремиер.

Според Дончев е изцяло обикновено членовете на младежката организация да разгласяват и да финансират фотоси, с които се основава суматоха и чувство за липса на гориво. " По същия метод нашите членове са коментирали с изключение на опашки пред бензиностанциите, и счупени мантинели, непочистени пътища през зимата, всяка сфера, където страната не се оправя ", изясни той.

Делян Добрев пък съобщи, че държавното управление е реагирало несъответстващо на обстановката. Управляващите е трябвало да провиснал горива от Държавния запас на цена към 2 лева

Те часове наред търсиха кого да обвинят и най-после упрекнаха младежите от ГЕРБ ", съобщи Добрев.

По думите му държавното управление е трябвало да вземе образец от Съединени американски щати и още 30 страни, които са отпуснали гориво от Държавния запас и по този метод са успокоили хората.

Добрев и Дончев нападнаха ръководещите и ги упрекнаха, че са продали газ на половин цена " тихомълком " незабавно след началото на войната в Украйна.

" Вярно е, че държавното управление работи непрекъснато. Тихомълком сред 2 и 3 часа през нощта държавното управление продаде газ на половин цена. Разликата в цената е половин милион лв. ", съобщи той.

Има рецесия, тъй като няма водачество, няма изясненост, няма кой да успокои, няма кой да изясни на хората ", добави Дончев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР