След като премиерът Гълъб Донев освободи от длъжност заместник-министъра на

...
След като премиерът Гълъб Донев освободи от длъжност заместник-министъра на
Коментари Харесай

След оставката на зам.- министъра Благовест Кирилов: Министерство на електронното управление излезе с официална позиция

След като министър председателят Гълъб Донев освободи от служба заместник-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов, МЕУ излезе с публична позиция по проблема. Той напуща поста по лично предпочитание, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Изборът на самостоятелни членове на Съвета на шефовете на „ Информационно обслужване “ АД е сбъднат след извършена обществена процедура за номиниране на претенденти за самостоятелни членове на Съвета на шефовете на сдружението.

Процедурата е извършена от Агенцията за обществени предприятия и надзор, която е самостоятелен орган. Списъкът на номинираните претенденти е оповестен и наличен на уеб страницата на организацията. Видно от оповестения лист, двамата определени за членове на Съвета на шефовете са част от петимата номинирани претенденти ”, написа в позицията на ведомството.

От там допълват, че поканата за привикване на Общото заседание на „ Информационно обслужване “ АД, на което е следвало да бъдат определени препоръчаните за членове на съвета, е оповестена в Търговския указател и е обществено налична повече от един месец преди осъществяване на самото заседание.

„ Процедурата по номиниране, класиране и избор е извършена при прецизно съблюдаване на написаните правила в Закона за обществените предприятия и правилника за неговото използване.  

Министърът на електронното ръководство Георги Тодоров изрично декларира, че в своите решения и дейности ще продължи да се управлява от правилата за правомерност, почтеност и бистрота, като никога няма да се повлияе от опити за внушения, имащи за цел други ползи, разнообразни от интереса на страната ”, пишат още от МЕУ.

По-рано от Българска социалистическа партия разкриха, че са сезирали прокуратурата за възможна готвена замяна на вота на 2 април, за която загатнал и освободения от служба Благовест Кирилов. Според социалистите подадената от Кирилов оставка алармира за сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР