След като Prada на Valentino след опожаряването на един от

...
След като Prada на Valentino след опожаряването на един от
Коментари Харесай

Gucci в сътрудничество с Balenciaga за ревюто по повод 100-годишнината си

След като Prada на Valentino след опожаряването на един от заводите им, виждаме и още едно вълнуващо съдействие в модата, този път по добър мотив. Алесандро Микеле, изобретателният шеф на, който още предходната година разгласи, че ще излезе от формалния график на Седмиците на модата, още веднъж съумя да изненада всички с блестящо цифрово шоу във връзка 100-годишнината на италианския бранд. И предложения в него да се включи не по-малко изобретателния Демна Гвасалия, който е отпред на (и двете марки са под шапката на конгломерата Kering).

Като среща на двама супергерои дизайнери дефинира тази колаборация Vogue UK.„ Демна в действителност се зарадва на концепцията да употребявам част от неговите емблематични модели, с цел да ги видоизменявам в нещо друго “, споделя Микеле. Сред тях виждаме саката със заострени плещи, ботушите вид „ чорапи “, а сигурно тоалетът, сплотяващ двата монограма на Gucci и Balenciaga слага нова епоха в фешън промишленост.
               

С това ревю изобретателният шеф за следващ засвидетелства своята обич към Мадона, вдъхновявайки се от нейното турне Re-Invention от 2004 година, с която тя прави самобитно пътешестване през най-ярките моменти от кариерата си. Точно това прави и Микеле – завръща се към на Gucci – от времето на Гучио Гучи до това на Том Форд (да, няма по какъв начин да не различим аления кадифен костюм, с който се появи Гуинет Полтроу на награди MTV през 1996-а). Той се концентрира върху ДНК-то на марката, с цел да направи своето презареждане както в модата, по този начин и в компанията, от която е част към този момент шест години.
               

И го прави по допустимо най-бляскавия метод – и като сценография, и като тоалети, като ни потапя в празненство, което носи почерка на няколко знакови десетилетия като 60-те, 80-те и 90-те. Ултра поп празненство го назовава и самия, в което типично в негов жанр смесва столетия и стилове, в които той е 100% себе си. „ Исках нещо, което да може да бъде разбрано от всички, по тази причина избрах най-популярния формат – стилният подиум “, споделя той. А ето и цялото шоу, наречено Aria.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР