След като потвърди официално, че ще се включи в президентската

...
След като потвърди официално, че ще се включи в президентската
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Приемам подкрепа от всяка партия

След като удостовери публично, че ще се включи в президентската конкуренция и че зад него ще застане ГЕРБ, ректорът на СУ " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков съобщи, че обмислял концепцията от няколко месеца и че всичко към кандидатурата му като самостоятелен ще стане ясно след два дни, когато ще бъде разгласен Инициативния комитет. Герджиков отхвърли да каже кой ще бъде повдигнат за вицепрезидент, както и да хвърли повече светлина към номинацията си, макар настоятелните въпроси на репортерите.

" Разговарям с представители на дясното и дясноцентристкото пространство от месеци, през последните седмици разбрах, че политическа партия ГЕРБ е подготвена да поддържа кандидатурата ми. Ще беседвам с всички партии, най-много с десните ", сподели ректорът на СУ. " Смятам, че имам качествата да въплъщавам единството на нацията. Работил съм на няколко места, в организации, които са комплицирани. Ректор съм на най-големия и най-сложен български университет, ръководител съм на Съвета на ректорите и опитът ми оттова ми разрешава да уравновесявам сред хора с разнообразни ползи, тъй че всички да се почувстват задоволени ", аргументира се Герджиков, който щял да търси поддръжка за поста държавен глава от " всички партии ".

" Преди 5 година също имах покана от една от най-големите партии да се кандидатира ", разкри още той, само че не пожела да каже името на групировката.

В четвъртък от ГЕРБ разясниха пред " Сега ", че ще поддържат кандидатурата на проф. Герджиков за президент и че ще включат интензивно, както в Инициативния комитет, по този начин и в акцията. Основният им претекст е, че " няма да бъде издигната напълно партийна кандидатура " и че това е " най-адекватният отговор " на Румен Радев, който бе повдигнат за втори мандат в понеделник също от Инициативен комитет.

" КОЙ Е ПЕТЪР ИЛИЕВ? "

Проф. Герджиков разяснява и казусът с адв. Петър Илиев и решението на Етичната комисия на СУ отпреди няколко дни, в което се споделя, че той е плагиатствал от книга на сътрудника му Наталия Киселова. " Случаят не е завършил, инспекцията продължава, когато тя приключи, ще бъдат подхванати нужните дейности ", изясни ректорът на СУ. А на въпрос за какво университетът си е " затварял толкоз дълго очите по случая с Илиев ", Герджиков отвърна: " Не единствено аз, само че и деканът на Юридическия факултет, не знаехме, че съществува Петър Илиев ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР