След като посвещава 20 години от живота си на съдебни

...
След като посвещава 20 години от живота си на съдебни
Коментари Харесай

Не яжте тези храни, ако не искате да се натровите

След като посвещава 20 години от живота си на правосъдни каузи, свързани с хранителни отравяния, юристът Бил Марлър изготвя за себе си къс лист с храни, които не е целесъобразно да се ядат.
Събира наблюденията си в публикация, която разгласява във Food Poisoning Journal. Вижте кои са питателните артикули, които той самият изключва от персоналното си меню.
1. Сурови стриди
Марлър споделя, че през последните пет години се е сблъсквал с повече хранителни болести, породени от потреблението на черупчести морски блага, в сравнение с са регистрирани в архивите за предходните две десетилетия. Причината за това се крие в световното стопляне на водата в моретата и океаните, което подтиква повишаването на броя на микробите в тях.

2. Предварително нарязани или измити плодове и зеленчуци
В публикацията си Марлър споделя, че ги заобикаля „ като чума “. Въпреки че е по-удобно за всяка стопанка да купува нарязани и измити артикули, тази предварителна механична обработка усилва риска от замърсяването им.
3. Сурови кълнове
 Въпреки необятно публикуваното си здравословно деяние, кълновете могат да са огнище за над 30 типа бактерии (предимно салмонела и Ешерихия коли) и съветът на Марлър е да не се употребяват въобще, с цел да се отбягване всевъзможен риск.

4. Полусурово месо
Пържолата полусурово може и звучи апетитно, само че специалистите не биха ви я предложили. Месото би трябвало да се готви при температура 160 градуса, която подсигурява заличаване на всички бактерии в него.
5. Сурови яйца
Малцина си спомнят епидемията от салмонела през 1980 година, само че тя е реалност. Въпреки че през днешния ден рискът, който носи потреблението на сурови яйца е по-малък от този през 20-те години, Марлър поучава да ги изключите от менюто си.
6. Непастьоризирано мляко и плодови питиета
Все по-популярно става насърчаването на хората да пият сурово мляко и плодови коктейли. Според Марлър пастьоризацията не е рискова, до момента в който приемането на сурови артикули може и да бъде. Необработените храни и питиета съдържат по-голям брой рискови бактерии, вируси и паразити.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР