След като поне веднъж опитате парче от тази торта Пломбир,

...
След като поне веднъж опитате парче от тази торта Пломбир,
Коментари Харесай

Торта Пломбир

След като най-малко един път опитате парче от тази торта Пломбир, вие ще я приготвяте все по постоянно и по-често...

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.,
● захар - 120 г,
● брашно - 170 г
● бакпулвер - 1 - 1, 5 ч.л.

За форма 24 см


● яйца - 6 бр.
● захар - 150 г
● брашно - 200 г
● бакпулвер - 2 ч.л.

За форма 26 см


● яйца - 7 бр.
● захар - 170 г
● брашно - 230 г
● бакпулвер - 2 ч.л.

Импрегниране


● захар - 50 г
● вода - 100 мл
● лимонен сок - 2 с.л.

Крем пломбир


● заквасена сметана - 350 г 20%
● захар - 120 г
● яйце - 1 бр.
● ванилова захар
● масло - 130 г
● брашно - 3 с.л.

Начин на подготвяне

За форма с диаметър 20 см.

Нежна торта с крем пломбир Нека стартираме подготовката на тортата с изпичане на пандишпан. Разбийте яйца в огромен съд. Сега изсипете захарта.

Започваме да разрушаваме яйцата със захарта. Разбивам към 10 минути.

След това смесете сухите съставки. Винаги върша това в обособен резервоар. Сипете пресятото брашно и бакпулвера. Всичко се разбърква добре.

Сега деликатно ще прибавим брашнената примес към разрушените яйца. Правя това на дребни порции, като всяка отсявам през цедилка. Внимателно разбъркайте тестото от долу нагоре. Масата би трябвало да остане въздушна, няма потребност да разбърквате бисквитено тесто дълго време.

Покриваме дъното на формата с пергамент. Намазвам пергамента с растително масло (можете да употребявате масло). Не е належащо да намазнявате стените на формата. Поставете тестото в квалифицираната тава.

Печете бисквитата в авансово загрята на 180 °C фурна за към 30 минути. Не отваряйте фурната по време на печене!

Проверяваме готовността на бисквитата благодарение на дървен шиш: би трябвало да е суха. Ако бисквитата е подготвена, изключете фурната, отворете леко вратата и оставете тавата с бисквитата във фурната за още 10 минути, с цел да не се слегне тортеният блат.

След това извадете бисквитата от фурната, освободете я от формата и деликатно отстранете хартията за печене. Оставете бисквитата да изстине изцяло.

Докато бисквитата се охлажда, пригответе крема Пломбир със заквасена сметана. Всички артикули за крема би трябвало да са със стайна температура.

За форма 18 - 20 см е задоволителна една порция крем; за форми с диаметър 24-26 удвоете порцията крем. След варенето охладете крема за 30 минути.

Половината крем ще употребявам за намазване на корите, а с останалия крем ще изравня и украся тортата.

Поставете съд с вода на котлона. Кремът ще готвим на водна баня, по тази причина разбърквам всички съставки в железен съд. Разбийте яйцата, прибавете захарта и ваниловата захар (може да я замените с ванилия на върха на ножа). Всичко се разбърква добре с бъркалка до гладкост.

Добавете заквасената сметана. Препоръчвам да употребявате заквасена сметана с високо наличие на мазнини, тогава кремът ще бъде по-плътен и по-текстуриран.

Разбъркайте всичко добре до гладкост и прибавете брашно на дребни порции. Разбъркайте, до момента в който изчезнат всички бучки. Това е значимо, в противоположен случай кремът за луксозна торта ще се окаже със зрънца.

Щом заври водата в тенджерата, съдът със сметаната се слага от горната страна, тъй че дъното на съда да не допира врящата вода и стартира да се вари сместа до втвърдяване при непрестанно бъркане. Отне ми единствено към 5 минути, защото заквасената сметана беше 25 % лой.

Свалете крема от водната баня и го оставете да изстине (прехвърлих крема в различен съд).

Докато заквасената сметана се охлажда, дано създадем маслото. Разбийте размекнатото масло добре на висока скорост с миксер до пухкава примес. Масата би трябвало да побелее, да стане по-ефирна и кремообразна. Това е доста значим стадий.

Продължавайки да разбивате маслото с миксер на междинна скорост, прибавете крем заквасената сметана към маслото, лъжица по лъжица. Важно е заквасената сметана и разрушеното масло да са с идентична температура, тогава всичко несъмнено ще се получи. Кремът ще изсветли, ще стане лек и изтънчен.

Покрийте готовия крем със заквасена сметана със стреч фолио и го поставете в хладилника за най-малко половин час или още по-добре за час.

Когато бисквитата се охлади изцяло, я нарежете на 3 кори.

Друг значим миг за вкусна и нежна торта е импрегнирането на корите. Днес ще подготвя елементарна импрегнация въз основата на захар и лимонен сок.

Комбинирайте всички съставки за накисване в дребна тенджера и загрейте на топлота, до момента в който захарта се разтвори изцяло. Оставете сиропа да изстине.

Сглобяване на тортата. На дъното на съда се поставя малко количество крем. Отгоре поставете първия блат и го напоете добре със сироп благодарение на четка.

За облекчение сложих крема в плик за готвене, само че вие може просто да разнесете крема с шпатула. Кремът поддържа формата си съвършено и в това време добре напоява тортите. Кремообразният, внимателен ванилов крем Пломбир е съвършен за пореста конструкция на пандишпанови блатове.

Поставете идващия блат и го покрийте с крем.

Ще употребявам и Пломбир за равнене и декорация на пандишпана.

Страните на тортата. Намажете ги с крем, декорирайте по избор върху крема, може да поръсите и малко кокосови стърготини.

За декорация на сметановата торта от горната страна поръсих с какао, със сладкарски пош с подобаващ накрайник ще направя розички от крема.

Препоръчвам да оставите пандишпана с Пломбир да се напои няколко часа и по-късно можете да сервирате! След като най-малко един път опитате парче от тази торта Пломбир, вие ще я приготвяте все по постоянно и по-често.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР