След като помогна на Пари Сен Жермен да спечели рекордната

...
След като помогна на Пари Сен Жермен да спечели рекордната
Коментари Харесай

Лео Меси вече е с най-много спечелени трофеи

След като оказа помощ на Пари Сен Жермен да завоюва рекордната си 11-та купа на Франция, Лионел Меси стана играчът с най-вече извоювани титли в историята на футбола. Това бе 43-то отличие, което аржентинецът печели, като по този метод се изравни с някогашния си съотборник Барселона Даниел Алвеш, който до момента водеше в тази ранглиста със същия брой извоювани купи.

35-годишният Меси изигра много мощен сезон и имаше значима роля за триумфа на ПСЖ със своите 16 гола и 16 асистенции в Лига 1, в това число и попадението за равенството със Страсбург (1:1) нощес, което дефинитивно подпечата купата на парижани. Преди това пък той изведе Аржентина до купата на Световното състезание в Катар.

Спечелената нощес купа на Франция пък бе под №12 за Меси, като по този начин той се нуждае от единствено още 1, с цел да изравни върха на Райън Гигс от 13 трофеи в топ 5 шампионатите.

Интересен факт е, че Меси стигна до рекордния си трофей в същия ден, в който огромния му съперник Кристиано Роналдо дефинитивно загуби шансове да завоюва купата в Саудитска Арабия. Португалецът изостава съществено в съревнивонието по извоювани оценки сред двамата, като има едвам 34 на сметката си.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР