След като получи Националната литературна награда Константин Константинов за Велосипедисти

...
След като получи Националната литературна награда Константин Константинов за Велосипедисти
Коментари Харесай

Издадоха фалшив речник за най-малките

След като получи Националната литературна премия " Константин Константинов " за " Велосипедисти край езерото Папийон ", известният детски публицист Иван Раденков се завръща с нова занимателна книга. " Фалшив речник на смешните изречения " е следващото " изобретателно заглавие, с което създателят провокира въображението на дребните читатели и ги изправя пред същинска езикова главоблъсканица, оповестяват от издателство " Ентусиаст ".

Всичко това може и да наподобява като " тинтири-минтири " и " на баба ти хвърчилото ", само че книгата има напълно претенциозната задача да се трансформира в първия подправен речник на всички времена, разясняват издателите. Той е отпечатан изцяло умишлено с концепцията да даде безусловно погрешна информация за произхода на някои добре познати изрази в нашия колоритен език.

" Кому е нужно това! Защо? ", ще възкликнат обезверено езиковеди, лингвисти, етимолози и други учени. И ще са в правото си да попитат. На всички тях Иван Раденков обаче дава отговор: " Заради фантазията. В чест на креативния дух и на неограниченото въображение на децата. За да ни е славно и занимателно, даже да имаме таралеж в гащите. Защото постоянно гледаме през крив макарон, тъй като от време на време сме прахосник, а различен път се вършим на хвани ми шапката, само че постоянно сме на всяка гозба мерудия. Ох, извинете за тези комплицирани слова: май взе да ми хлопа дъската. "

Изданието е осъществено с поддръжката на Министерството на културата.

Снимки издателство " Ентусиаст "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР