След като покори сърцата и душите на Асоциацията на чуждестранната

...
След като покори сърцата и душите на Асоциацията на чуждестранната
Коментари Харесай

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“

След като покори сърцата и душите на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд и на Британската академия за кино и телевизионно изкуство, спечелвайки „ Златен глобус “ и БАФТА за най-хубав анимационен филм и музика, За душата на Дисни и Пиксар е подготвен да превземе и „ Оскарите “ – той беше номиниран за най-престижното киноотличе в категориите за „ най-хубав анимационен филм “, „ най-хубава кино музика “ и „ най-хубав тон “.

За душата ни води на необикновено странствуване от улиците на Ню Йорк до безкрайните лимити на селенията на душите. Комбинацията от тези светове, цялостната атмосфера и самото естество на историята, която търси отговорите на едни от най-важните въпроси на живота, изисква специфичен метод към музиката, различаващ се от обичайния за Пиксар „ типичен холивудски саундтрак с огромен оркестър “.

За задачата режисьорите на За душата – двукратният притежател на „ Оскар “ Пийт Доктър (В небето, Отвътре, навън) и Кемп Пауърс, се обръщат към международно известния джаз музикант Джон Батист и носителите на „ Оскар “ Трент Резнър и Атикъс Рос (Социалната мрежа) от Nine Inch Nails. Батист е виновен за джаз музиката, която чуваме във кино лентата. Освен че е приказен музикант, той е и историк и смесвайки редица разнообразни въздействия в джаза, съумява да тласне музиката в нова посока, а осъществяванията му на пиано са толкоз вдъхновяващи, че аниматорите употребяват цялостната му сила и придвижванията на пръстите му като насочна точка при основаването на основния воин на кино лентата. Като контрастност на джаза от Ню Йорк идва ефирната и невероятна музика от света на душите.

Това е свят, който никой не е виждал до момента, и Трент Резнър и Атикъс Рос са изправени пред предизвикването да основат музика, която е деен детайл в построяването на неземната атмосфера и същина на тези фантастични селения. За тях опцията да засилиш прочувствените прекарвания на феновете посредством музиката, е главната причина да се занимават с композиране. Комбинацията от работата на тези извънредно надарени създатели в действителност съумява да ни води на място, оттатък този свят. Повече за основаването на музиката може да научите персонално от Джон Батист, Трент Резнър, Атикъс Рос и режисьора Пийт Доктър в специфичния взор зад кулисите:

Завръщаме се в кината с нещо За душата от този петък, 16 април, на 2D и 3D
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР