След като подписа указите за анексиране от Русия на украинските

...
След като подписа указите за анексиране от Русия на украинските
Коментари Харесай

След речта на Путин и руските знамена на боклука

След като подписа указите за анексиране от Русия на украинските Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, съветският президент Владимир Путин държа тирада пред многохилядно голям брой на Червения площад в Москва.

Руски държавни медии оповестиха, че на събитието са участвали над 180 000 души.

На пръв взор това демонстрира, че Путин се радва на голяма поддръжка измежду руснаците.

Интервюта и фотоси направели след събитието обаче разкриват една по-различна картина.

Оказва се, че доста от присъстващите са чиновници в държавни предприятия и институции. Те са били задължени от ръководителите си да посетят събитието.

Хора са били докарани от няколко района на Русия с рейсове и оставени в затворения за митинга център на Москва, а след края на мероприятието са ги откарали назад.

„ Принудени сме да вървим на всички сходни събития. Не можем да кажем не. Изключено е ”, разяснява пред „ Уошингтън поуст ” московски обществен служащ: „ Мразя цялото това нещо и доста ме е боязън. Казаха ни, че в случай че не отидем, този път ще бъдат доста строги. Няма да се одобряват пояснения. Ще да ни уволнят незабавно. Нямам излаз. ”

Жената е от забележителната група руснаци, които се опасяват да се занимават с политика и не се интересуват от новините.

„ Не се интересувам от политика, не разбирам какво става в този момент ”, показва тя и прибавя:  „ Знам, че хората биват убивани и това е извънредно ”.

Тя признава, че е била „ принудена да взе участие в избори ” и да гласоподава за партията на Путин „ Единна Русия ” под опасността, че ще загуби работата си.

В съветската мрежа Телеграм имаше голям брой известия за студенти и чиновници на държавни предприятия, на които е било подредено да участват на речта на Путин.

Заетите в държавната администрация на Руската федерация са близо пет милиона и това число не включва чиновниците в над 500 хиляди предприятия с държавно присъединяване, защитата, държавните учебни заведения, университети, обществени и здравни заведения. Така прехраната на огромна част от семействата в Русия безусловно зависи от волята на Кремъл.

Според държавната социологическа организация рейтингът на утвърждение на Путин е 79,6 %.

Но е показателно, че съветските флагове, които множеството на митинга развяваше в измамлив национализъм по време на речта на Путин, се озоваха грозно захвърлени с контейнери за отпадък по-късно.

Real attitude of Russian citizens towards their country.

Everything is fake there - their army, their weapons, their patriotism.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР