След като първият му опит да смени част от управителния

...
След като първият му опит да смени част от управителния
Коментари Харесай

Спортният министър подменя УС на тотото по друга схема

След като първият му опит да смени част от управителния съвет на Българският състезателен тотализатор (БСТ) бе блокиран от съда, спортният министър Радостин Василев опитва да прокара концепциите си посредством нова юридическа скица. Вчера (31 януари) той е внесъл в Търговския указател нова заповед (РД-09-76 от 28.01.2022 г.) - този път за назначение единствено на двама нови в управлението на тотото.

Този път Василев вкарва в УС на БСТ единствено двама свои съпартийци от " ИТН " - някогашния към този момент депутат Александър Тодоров (32 г.) и Георгий Султанов (32 г.). Третият, който спортният министър искаше да " конфигурира " в тотализатора - Росен Иванов (37 г.), този път не е в заповедта му.

Преди седмица спортният министър опита да приключи договорите на трима от 5-членния УС на БСТ - изп.-директор Любомир и някогашните футболисти Гошо Гинчев и Христо Йовов. Петров съблюдава обещанието, което даде пред медиите, и не апелира, само че Гинчев и Йовов апелираха уволнението си като непозволено по Закона за държавните предприятия. И Софийски градски съд спря вписването на тримата, посочени от Радостин Василев, до излизане на правосъдното решение по обжалването на някогашните футболисти.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР