След като официалната руска власт намеси България във взривяването на

...
След като официалната руска власт намеси България във взривяването на
Коментари Харесай

ГДБОП иззе документи от Свободна зона - Русе за взрива на Кримския мост

След като формалната съветска власт намеси България във взривяването на Кримския мост, още през вчерашния ден се появи информация с конкретика - компанията и мястото, където бил претрупан камиона с гърмежа. В информация на съветските медии се загатва компания " Балтекс Кепитъл ", която била сключила контракт за товара с украинска компания при започване на август и товарът дошъл в Русе.

 

Такава компания обаче няма записана в България, а в Панама и нейни митнически представители са спедиторската компания " Тиваком ".

" За мен като експерт няма нищо общо камионът, контейнерът, стоката с това, което е стигнало отвъд. Този камион е стигнал там, качвайки се на ферибота в Бургас, стигнал е в Поти оттова нататък какво е станало нямам визия, изясни един от шефовете на спедиторската компания Валентин Илиев и разясни, че отговорност за наличието на контейнера носят граничните и митнически управляващи на страните, през които минават товарите.

 

В случая строителното фолио е тръгнало от Украйна, минало е през Румъния, пристигнало е в Русе и от там през Бургас е отпътувало към Грузия и Армения. Фактически това прави невероятно безпрепятственото напредване на гърмеж, колкото и добре да е затулен, безапелационни са експертите.

Въпреки ясната позиция на държавното управление, че България няма нищо общо с гърмежа, през вчерашния ден е назначена инспекция в Свободна зона-Русе от ГДБОП и Агенция " Митници ", а резултатите от нея ще бъдат докладвани на държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР