След като обяви, че има десет обвинени по аферата с

...
След като обяви, че има десет обвинени по аферата с
Коментари Харесай

Прокуратурата показа бележка от дома на Бобокови с имената на крупни бизнесмени на прехода


След като разгласи, че има 10 упрекнати по аферата с импорт на рискови боклуци, прокуратурата хвърли „ поредна “ бомба, без да коментира обаче каква е връзката й с сегашното следствие. Снимка на записка, открита в дома на един от братята Бобокови, на която са изписани имената на доста от предприемачите на прехода. Срещу всяко име е изписана и парична сума в левове или долари. Има и маркирани бройки на „ бандити “, отделени като „ живи “ и „ убити “.

Обвинението разяснява, че бележката е открита в жилище, населявано от обвинения Атанас Бобоков. Тя е на гърба на цветна фотография. Срещу написаните на ръка имена са записани огромни суми пари от порядъка на 70 милиона $, 100 милиона лв., 120 милиона лв., 300 милиона лв..

По-късно прокуратурата пусна листата, без да прецизира обаче какво тъкмо значи той и каква е връзката му с следствието за отпадъците. Имената са на предприемачи, фигури от сенчестия свят, притежатели на медии и прочие, които образуваха " бизнес елита " преди две десетилетия. Сред упоменатите са Любен Гоцев, ПИБ, ВИС, Маджо, Г. Гергов, ТИМ, Младен Мутафчийски, Емил Кюлев, Красимир Гергов, Славчо Христов, Краси Стойчев, Лора Виденлиева, Ветко, Алексей Петров, Радосвет Радев, Сашо Дончев прочие Най-голяма парична сума – 400 млн. лева - е изписана против името на финансиста Димитър Желев.

Списъкът евентуално е бил настоящ към 2004 година, в случай че се съди по това, че към оня миг Илия Павлов към този момент е погубен, а Емил Кюлев – жив.

От държавното обвиняване споделиха, че информацията от този лист ще бъде тествана и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на очевидци.

От жилището, населявано от обвинения Пламен Бобоков, са открити и конфискувани автобиографии със фотоси на длъжностни лица от Министерство на правораздаването и Министерство на районното развиване и благоустройството, както и автобиография със фотография на магистрат, който е наблюдаващ прокурор по дело, по което е обвинен Васил Божков за осъществяването на тежки умишлени закононарушения.

Прокуратурата ще желае непрекъснат арест за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, за един от братята Бобокови, за предприемач от Плевен и за още един от арестуваните. За втория брат Бобоковще се желае мярка за неотклонение " парична гаранция " от един милион лв..

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР