След като насочи вниманието си към китайската стомана и канадския

...
След като насочи вниманието си към китайската стомана и канадския
Коментари Харесай

Новата търговска мишена на Тръмп – испанските маслини

След като насочи вниманието си към китайската стомана и канадския дървен материал, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп откри нова цел за комплицираната си комерсиална политика. Този пък американският държавен глава се насочва към испанските трапезни маслини.

Търговското ведомство изследва дали Испания прави дъмпинг при вноса на своите маслини оттатък Океана - по-специално черните типове, употребявани в сандвичи, салати и пици, написа Bloomberg. Става дума за съмнения, че производителите оферират на по- ниски от действителните цени продуктите си в Съединени американски щати. Този ход подтикна намесата на Европейската комисия в поддръжка на нейните производители и провокира рецензии.

Проучването е най-новата част в възходящия лист на продуктите, които влизат в полезрението на Съединени американски щати, вариращи от стомана и алуминий до млечни произведения, дървен материал и царевица.

 Снимка 306734
Източник:

Пазарът на трапезни маслини е дребен спрямо останалите. И въпреки всичко за Испания, която е производител номер 1 в света, Съединени американски щати са максимален клиент, който съставлява 24% от износа на маслините в страната.

Разследването може да докара до налагането на наказателни цени по-късно през тази година, което би могло да донесе затварянето на испанския маслинен импорт.

За Испания Съединени американски щати са решителен пазар и евентуалните ограничавания могат да костват на локалната индустрия 350 милиона евро в границите на пет години, съгласно асоциацията на експортьорите Asemesa.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР