След като на 31 декември столичното парно за пръв самостоятелно

...
След като на 31 декември столичното парно за пръв самостоятелно
Коментари Харесай

Софийското парно си купи ток без посредник

След като на 31 декември столичното парно за пръв независимо продаде своя електрическа енергия на борсата за ток, през вчерашния ден единствено си купи и нужните му количества за интервала от 1 февруари до края на юни 2020 година, оповестиха от общинското сдружение. Досега " Топлофикация София " разчиташе на посредничеството на търговеца на ток на Христо Ковачки " Гранд енерджи дистрибюшънт ". Общинската компания твърдеше, че получава цени, близки до оптималните, и се оправда със скъпо платените нужни фрагменти за търговията с ток за това, че не игра непосредствено на борсата, въпреки да има лиценз за това. Столичното парно има два контракта с търговеца на Ковачки - за балансираща група, през която си купуваше силата, и за продажба. Първият договор изтече в средата на декември, вторият завършва през юни 2020 година

" Топлофикация София " е купила през вчерашния ден 14 492 МВтч електрическа сила на цена от 109,80 лева за МВтч. Това й е коствало към 1,6 млн. лева и били спестени средства, само че не се показва каква тъкмо е икономията спрямо посредничеството на " Гранд енерджи дистрибюшън ". В договорката на 31 декември 2019 година сдружението съумя да продаде 43 670 МВтч електрическа сила и си обезпечи 4,33 млн. лева доход.

От управлението на компанията, от което си потегли един от фрагментите на Ковачки, само че останаха още такива, показват, че " днешното присъединяване на " Топлофикация София " на борсовия пазар е следващо доказателство за нашия виновен метод към финансовото стабилизиране на сдружението ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР