След като миналата седмица стана ясно, че и България е

...
След като миналата седмица стана ясно, че и България е
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Делта вирусът е 60% по-заразен от британския щам

След като предходната седмица стана ясно, че и България е от страните, в които има случай на индийския вариант, проф. Радостина Александрова съобщи някои детайлности към него в ефира на bTV.

" Около 60% по-заразен е от английския вариант и към 50% по-заразен от истинския вариант, изолиран в Китай в края на 2019 година Данните не са безапелационни, само че съгласно някои специалисти е доста евентуално да има по-тежка клинична картина. Факт е, че в някои области на Англия стартира да се повишава броя на приетите в болница. Над 80% от случаите се дължат на разновидността Делта, по-приспособен е към разпространяване, с помощта на разновидностите, които е придобил. ", съобщи проф. Александрова.

" Аз мисля, че в Индия сега не е студено, в Русия също трагично се популяризира. Страните, в които Делта вирусът е навлязъл би трябвало да имат едно на разум и никога да не го подценяват, защото той е в положение да провокира нова вълна, изключително там където броят на имунизираните не е задоволителен. Според специалисти е доста евентуално този вариант да обърне хода на пандемията. ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР