След като миналата година виртуозите Веско Ешкенази – цигулка, и

...
След като миналата година виртуозите Веско Ешкенази – цигулка, и
Коментари Харесай

Веско Ешкенази и Вероника Тодорова отново ще очароват българската публика

След като предходната година виртуозите Веско Ешкенази – цигулка, и Вероника Тодорова – акордеон, безусловно взривиха интернет пространството още с първото си взаимно осъществяване на " Либер танго " от Пиацола на подготовка за юбилейното турне на огромния цигулар " Веско Ешкенази на 50 ", снимано непринудено в любителско видео, двамата реализатори със международни музикални кариери още веднъж ще очароват българската аудитория – този път с поредност от концерти, обединени под общото название " В света на музиката ". Проектът се осъществя взаимно с Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов, а стартът му е на 19 май в родния град на Вероника Тодорова – Плевен.

И до момента в който Веско Ешкенази от дълго време е добре прочут на българската аудитория, Вероника Тодорова е по-известна като " вълшебницата на акордеона " на международните музикални подиуми.


Звездната ѝ кариера стартира през 2003 година в Германия, където отпътува със фамилията си и попада в школата на един от най-големите джаз музиканти проф. Ренцо Руджери.

През годините Вероника Тодорова печели влиятелни награди в доста европейски страни. Три пъти е притежател на Купата на България по акордеон. Удостоена е с купата " Майстор на Германия ". През 2006 година печели Световното състезание в Норвегия по акордеон. Създава лична групировка " Вероника Тодорова бенд ". Освен рекордните 150 интернационалните участия на година като реализатор, дирижира два оркестъра, преподава в музикална школа, а след окончателното си завръщане преди няколко години в България, е уредник и управител на неповторим музикален фестивал навън в живописната околност Лъка край село Дебнево и пленява родната аудитория с виртуозните си осъществявания на класическа музика, танго, джаз импровизации и фолклор.

За удоволствието да свири с гениалния цигулар Веско Ешкенази в новия им музикален план " В света на музиката " и за изненадите, които дружно са подготвили на публиката в идните концерти, споделя Вероника Тодорова в " Артефир ".
Снимки: ФС на Плевенската филхармония
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР