След като местата за спектакъла на Димитрис Папайоану се разпродадоха

...
След като местата за спектакъла на Димитрис Папайоану се разпродадоха
Коментари Харесай

Силвия Грибауди - италианският пророк на свободното тяло

След като местата за спектакъла на Димитрис Папайоану се разпродадоха за броени дни, One Dance Week 2020 разгласи и друго огромно име от програмата си за септември тази година. Световноизвестната хореографка Силвия Грибауди ще показа новия си театър " Грации " на 20 септември в Пловдив. 

С великодушен комизъм и радикална съпричастност Грибауди преобръща представите за човешките недостатъци в танцова форма на изкуство. Тя е измежду дребното актьори, които се осмеляват да бъдат смешни, груби и съпричастни по едно и също време. В " Грации " Грибауди преглежда условностите към облика на тялото и половите функции в комично театрално осъществяване.

" Силвия е италианският оракул на свободното тяло. Не гимнастическото тяло, по този начин обвързвано с физическа мощ, а в действителност свободното от стандарти тяло, които толкоз доста култури са му наложили ", написа за нея италианската рецензия. " Силвия Грибауди допира сърцата с въображение, подигравка и лекост. Зрителите напущат залата с усмивки по лицата. "  

По-рано родената в Торино изпълнителка се занимава с типичен балет и е част от " Театро Ла Фениче " във Венеция. След като тялото й се трансформира и към този момент не дава отговор на строгите условия на класическия балет, тя намира ентусиазъм в актуалния танц. 

За новия си театър хореографката черпи ентусиазъм от древногръцките Харити (или Трите грации), дъщери на Зевс, които въплъщават наслада, сексапил и хубост, и по-специално от некласическата статуя на Антонио Канова, направена сред 1812 и 1817 година Трима танцьори, представящи дъщерите на Зевс - Ефросина, Аглая и Талия, излизат на сцената дружно със Силвия, с цел да търсят нови смисли на думата " хубост ". Традиционният сценичен формат рамкира спектакъла, само че скоро публиката схваща, че и това е инструмент, който Грибауди употребява с подигравка. 

" Грации " е на 20 септември от 19:30 ч. в пловдивския Дом на културата " Борис Христов ", а билети се продават на касите на EasyPay и онлайн в EpayGo. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР