След като лятото най-накрая дойде през август, с него се

...
След като лятото най-накрая дойде през август, с него се
Коментари Харесай

Летните вируси - симптомите и как да се справим

След като лятото най-сетне пристигна през август, с него се усилиха и случаите на заболелите от летен вирус. Сред тях доминират стомашно-чревните инфекции, които протичат с температура, повръщане, разстройство и хрема. Те повалят и деца, и възрастни, като заразяването става освен по морето, предизвестяват експертите, написа „ 24 часа “.

„ Сега е сезонът на ентеровирусните инфекции, които предизвикват така наречен летен грип. Симптомите са температура, повръщане, не доста мощно разстройство, обриви, болки в гърлото и ставите. Те се предават по фекално-орален и по въздушно-капков път и са присъщи за топлото време ”, изясни доцент Атанас Мангъров, шеф на Клиника по инфекциозни заболявания в Инфекциозна болница „ Проф. Иван Киров “.

Обикновено признаците не престават седмица до 10 дни. Посещението при доктор е целесъобразно, изключително за децата, само че за лекуването на тези вируси не би трябвало да се приема антибиотик, сподели доцент Мангъров.

„ Антибиотикът е необходим, единствено в случай че има затруднения, които нормално настъпват към края, само че шансът е дребен. Иначе организмът би трябвало да се остави да пребори инфекцията самичък ”, посъветва той.

Замърсени храна, вода и принадлежности нормално са измежду главните причинители на стомашно-чревните инфекции, изключително по морето. Ако се употребява недобре съхранена храна от скотски генезис, това крие риск и от болест със салмонела, предизвестяват здравните управляващи.

Бактериите се предават и посредством мръсни ръце, по тази причина миенето им не би трябвало да се не помни, като всяко би трябвало да е най-малко по 20 секунди, със сапун под течаща вода.

За разлика от бактериалните инфекции, ентеровирусите не предизвикват диария, само че пък идват с болки в гърлото, тъй като вирусът се развъжда в сливиците. Заразяването с тях също става доста елементарно. Хапването на повече лимони е добър метод за предварителна защита. Източник: 24 часа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР