След като изчезна в края на май, тежко въоръженият войник

...
След като изчезна в края на май, тежко въоръженият войник
Коментари Харесай

„Белгийският Рамбо” планира да убие десет души, сред които министъра на отбраната

След като изчезна в края на май, тежко въоръженият боец с прякор „ белгийският Рамбо “, даден му от медиите, е набелязал 10 души, които възнамерява да убие, както той оповестява в свои писма.
Според локалните медии 46-годишният ефрейтор Юрген Конингс е оставил писмени известия на някогашната си брачна половинка, преди да изчезне, свързани за, която се счита за гонене на висши чиновници в Белгия. Конингс е съставил лист с евентуалните си цели, сред които един от най-известните белгийски специалисти по Covid-19 Марк Ван Ранст и министърът на защитата Лудивайн Дедондер. Конингс е обвинен също в планирането на нахлуване против джамия, предава Спутник.
Сред хората под нараснала отбрана са някогашната брачна половинка на Конингс и юристът, взел участие в развода му. Съобщава се, че полицията е осигурила спомагателна сигурност за висши фигури в армията на страната, виновни за уволнението на Конингс поради политическите му възгледи предходната година.
 Белгийски спецчасти търсят тежковъоръжен екстремист Белгийски спецчасти търсят тежковъоръжен екстремист
Спецчасти на белгийската полицията търсят в гориста околност тежковъоръжен боен, който липсващ, откакто отправил закани, предад...
Стотици офицери вземат участие в интервенцията по търсене на Конингс, за който се твърди, че е с извънредно десни възгледи и ненавист към програмата за имунизация против Covid-19.
В Белгия стотици стачкуваха без маски в демонстрации против рестриктивните мерки за ковид пред постройките на Европейски Съюз в Брюксел в събота. Тълпите крещяха „ Свобода “, като мнозина твърдяха, че Covid-19 не е по-опасен от грип. Постове в обществените медии сочат, че последователи на Конингс също са се включили към митинга.
Конингс беше следен от антитерористичната организация на Белгия. След като изчезна, въоръжен с тежки оръжия, министърът на защитата Дедондер даде обещание да промени закона, с цел да затрудни достъпа на военния личен състав до оръжейните арсенали без по-високо равнище на сигурност.
Търсенето на Конингс към момента продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР