След като ирански ракетни удари поразиха Ербил, Ирак, убивайки четирима

...
След като ирански ракетни удари поразиха Ербил, Ирак, убивайки четирима
Коментари Харесай

След иранските ракетни удари: Жителите на Ирак се страхуват за сигурността си

С лед като ирански ракетни удари поразиха Ербил, Ирак, убивайки четирима души и ранявайки други шестима, локалните поданици споделят, че се опасяват, че ще станат жертва на война. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) , Хедър Мърдок в своя репортаж от Истанбул и Ирбил, Ирак. 

Почти всеки дом в село Мала Омар е развален след иранската офанзива в понеделник вечерта. Ракетите паднаха единствено на 400 метра от тези домове в покрайнините на Ирбил, в региона на Кюрдистан в Ирак. Жителите споделят, че не знаят, за какво регионът е бил нападнат. Но защото насилието в този район нараства, фамилиите се притесняват, че животът им е в заплаха, предава VOA

„ Ирански офанзиви са се случвали тук в предишното, само че те са били по-далеч от нас. Сега се опасяваме. Бяхме уплашени и се тормозим, че тези офанзиви може да се повторят ", споделя Арсалан Фарис, гражданин на Мала Омар. 

Иран твърди, че офанзивите против Сирия и Ирак в понеделник вечерта са били ориентирани против терористични групи и израелското разузнаване. Длъжностни лица в Ирак споделят, че измежду задачите не е имало бази на бойци или задгранично разузнаване, където ракетни удари са умъртвили четирима души и са ранени минимум шестима други, оповестява VOA

Иран твърди, че също е блъснал цели на Ислямска страна в Сирия като възмездие за бомбения атентат в Керман, Иран, който умъртви близо 100 души при започване на този месец. Местни управляващи в Сирия споделят, че неизползвана здравна клиника е била ударена, съгласно Асошиейтед прес. 

В Мала Омар локалните поданици споделят, че спорът в Близкия изток наподобява се уголемява надалеч оттатък борбата сред Израел и “Хамас ” и нараства паниката, че скоро няма да има безвредно място, където да се скриеш от войната .   

Американски чиновници нарекоха офанзивите „ безразсъдни “, заявявайки, че те ще „ подкопаят стабилността на Ирак “, оповестява Хедър Мърдок. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР