След като имаше две участнички в женския маратон - Милица

...
След като имаше две участнички в женския маратон - Милица
Коментари Харесай

Българските лекоатлети се класираха за още два финала на Евро 2022

След като имаше две участнички в женския маратон - Милица Мирчева и Маринела Нинева, скромният ни по бройка народен тим излъчи нови двама финалисти на европейското състезание по лека атлетика в Мюнхен. 

Александра Начева ще взе участие в борбата за систематизиране на челните места в тройния скок. Бившата международна шампионка за девойки (от 2018 г.) не съумя да преодолее квалификационната норма от 14.40 м, само че резултатът ѝ от 13.73 я вкара измежду най-хубавите 12, които в петък от 20 ч. ще вземат участие във финала.

Всъщност норматив покриха единствено Патрисиа Мамона (Пор) - 14.45 м, и Нееле Екхард-Ноак (Гер) - 14.53 м. Останалите 10 допълниха финала по достижения, като това на Начева е предпоследно (по-слабо скочи гъркинята Спиридула Кариди - 13.71).

Късно нощес за финала се класира и Тихомир Иванов в скока на височина. В квалификацията нито един от 23-ата участници не съумя да преодолее квалификационния стандарт от 2.28 м. Иванов прескочи 2.21 м, което е най-хубавото му достижение за годината, само че за негов шанс всички съперници останаха на тази височина.

Така във финала на следващия ден вечер 28-годишният плевенчанин ще е в конкуренцията на още 12 индивида - всичките 13 класирали се с 2.21 м.

До края на Евро 2022 от едвам 6-членния ни тим остава да започва единствено олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио`16 Мирела Демирева. Квалификацията ѝ е в петък от 11:05 ч., а в случай че се класира за финала, ще се състезава в неделя от 20:05 ч.

Шестият български спортист на европейското - Георги Начев, остана на 3 см от присъединяване във финала на троен скок. Той реализира 16.04 м, а последният, който затвори Топ 12 в квалификациите бе шведът Йеспер Хелстрьом с 16.07 м.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР