След като гостуването на Ара Маликян бе отложено с цяла

...
След като гостуването на Ара Маликян бе отложено с цяла
Коментари Харесай

Осем пъти Ара Маликян за българската публика

След като гостуването на Ара Маликян бе отсрочено с цяла година поради ковид (билетите за в началото оповестените концерти бяха разпродадени още тогава), той най-накрая ще пристигна у нас. Ексцентричният цигулар с арменски корени трябваше да гостува в София, Пловдив и Варна през март 2020 година Концертите обаче бяха отсрочени първо за юни, след това за март идвата година, а най-после - още един път. Междувременно поради противоепидемичните ограничения (30% разрешена претовареност на местата в залите) броят на шоутата набъбна от три на седем - с цел да могат да влязат всички с билети. А в този момент - и на осем! Цели осем пъти ще излезе маестрото пред българската аудитория, като ще концертира по два пъти на вечер - от 18 и 20 ч. 

На 17 май Ара ще излезе на сцената на зала " С.И. Л. А " в Пловдив, на 20 май - в ДКЦ - Варна, а датите в София са 18 и 19 май, когато го чакат общо четири концерта в зала 1 на НДК. 

Ара Маликян не идва за пръв път и към този момент има своя вярна публика, която го чака при всяко негово завръщане в България. Този път той пристига в компанията на талантливия кубински музикант Иван Мелон: композитор, пианист, продуцент, уважавано име в света на джаза и на класическата сцена, трикратно номиниран за " Латино Грами " - за най-хубав джаз албум, за дебют и за запис на годината. 

Иван “Мелон ” Люис е роден в Куба, само че от 1998 година живее в Испания. И той като Ара елементарно се вписва в испанската музикална сцена със своята афрокубинска екзотичност и музикален гений. Работи с едни от най-големите испански и европейски музиканти като Джоан Мануел Серат, Шарл Азнавур, Мариза. Прочут е като пианист на световноизвестната испанка Конча Буйка, с която работи 7 години. С учредения от него Ivan Melon Lewis Quartet обикаля Европа и взе участие в най-големите в света джаз фестивали. През 2015 събира в общ план The Cuban Swing Express 10 от най-талантливите живеещи в Европа кубински музиканти.

Ара Маликян и Иван Мелон изнесоха през миналата година над 75 концерта в Испания и в Мексико. Свириха на площади, в крепости, на открити подиуми, в църкви и в паркове. „ Събрахме се, погледнахме напред и създадохме нов и съгласуван с действителността концертен формат. Шоу в по-малки измерения, в по-малки пространства. В който основен воин е не музиката, а хората, възприятията, желанието да продължим напред, което в този момент сплотява всички. Като музиканти трябваше да продължим да носим културата на хората, да даваме вяра и малко благополучие в тези особени времена ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР