След като днес отпаднаха ограниченията за влизане в страната от

...
След като днес отпаднаха ограниченията за влизане в страната от
Коментари Харесай

Отменя се карантината на част от хората, влезли у нас след 20 май

След като през днешния ден отпаднаха рестриктивните мерки за влизане в страната от 19 страни от Европейски Съюз, Северна Македония и Сърбия, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед с още едно облекчение - анулира се карантината на хората, влезнали от тези страни в последните 10 дни. Това обаче ще се ползва единствено за жителите, за които слагането под карантина не е заради сбъднат контакт с лице, болно от КОВИД-19.

Директорите на районните здравни инспекции анулират със заповед издадените наставления за слагане под карантина на лицата, които са влезнали на територията на България от въпросните страни в дните от 20.05.2020 година до 31.05.2020 година в това число, показват от Министерство на здравеопазването. Под карантина остават всички лица, които в този интервал са влезнали от Швеция, Англия, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия. Тя остава да важи и за влизащите от трети страни. За тези страни и отсега нататък остава наложителната 14-дневна изолираност при влизане в страната.

За малко по границите важеше и различен режим - да няма карантина при по-кратки визити до 7 дни. Това внесе комплициране и имаше случаи на хора, които към този момент са под карантина, да вършат опит да изоставен страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР