След известно време някой научава тънката разлика между това да

...
След известно време някой научава тънката разлика между това да
Коментари Харесай

С времето разбираш, че целувките от любимия не са договори, а подаръците – обещания.

След известно време някой научава тънката разлика сред това да държиш една ръка и да задържиш една душа.

И някой научава, че обич не е да заспивате дружно.

Че една компания не значи сигурност... И този някой стартира да научава... Че целувките не са контракти, а подаръците – обещания. И този някой стартира да приема неуспехите си с високо вдигната глава и необятно отворени очи. И той стартира да строи пътищата си за през днешния ден, тъй като утрешният терен е прекомерно нерешителен за проекти... а бъдещето има характерността да пада по пътя. И някой стартира да схваща, че даже слънчевата светлина може да изгаря, в случай че е прекомерна.

Така той засажда своя лична градина и украсява личната си душа, вместо да чака някой да му донесе букети цветя.Разбира, че в действителност може да издържи, че е в действителност мощен, че в действителност коства и той научава и научава, и по този начин всеки ден... С времето научаваш, че да бъдеш с някого, който ти предлага положително бъдеще, значи, че след време ще поискаш да се върнеш в предишното.

С времето разбираш, че единствено някой, който е кадърен да те обича с дефектите ти, без да претендира да те трансформира, може да ти предложи цялото благополучие на света. С времето си даваш сметка, че в случай че си с някого, който единствено съпровожда самотата ти, в последна сметка няма да искаш да я видиш в никакъв случай повече. С времето научаваш, че същинските другари се броят на пръсти и който не се бори за тях, рано или късно ще се окаже обкръжен от подправени другарства.
 Weheartit
С времето научаваш, че думите, казани на сбогуване, остават рана за цялостен живот. С времето научаваш, че да извини може всеки, само че да елементарни е способна единствено някоя огромна душа. С времето разбираш, че в случай че си наранил някой другар, е допустимо другарството ви в никакъв случай повече да не бъде същото. С времето си даваш сметка, че без значение от това какъв брой си благополучен с твоите другари, към момента продължаваш да плачеш за тези, които остави да си идат.
 Weheartit
С времето си даваш сметка, че опитът, претърпяното с всеки един човек няма да се повтори. С времето си даваш сметка, че оня, който унижава или не цени другиго, рано или късно ще преживее същите унижения и насмешки умножени. С времето научаваш да строиш пътищата си през днешния ден, тъй като на следващия ден е невероятно.
 Weheartit
С времето научаваш, че да прибързваш и насилваш нещата кара най-после да излязат не както си ги очаквал. С времето си даваш сметка, че не бъдещето, а моментът, който си изживявал тогава, е бил най-хубавият.

С времето ще видиш, че дори и да си благополучен с тези, които те заобикалят, ще скърбиш за тези, които си отидоха.
 Weheartit
С времето ще се научиш да прощаваш, да молиш за амнистия, да казваш "Обичам те ", че тъгуваш за нещо, че се нуждаеш от нещо, че искаш да си нечий другар!

Но за жалост, единствено с времето...

Хорхе Луис Борхес
 Weheartit
Още забавни публикации, които да прочетете:

Притча: Болката, която изпитваме, зависи от нашето усещане за света

Притча: Духовната задача на всяка зодия

Забавна алегория: Истината за човешкия живот

Притча за чудесата и вярата в тях

Притча: Любовта не се мери със мощ и пристрастеност

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР