След извършена проверка инспекторите са установили, че става въпрос за

...
След извършена проверка инспекторите са установили, че става въпрос за
Коментари Харесай

Разбра се какво е горяло с дим като от вулкан на Сточна гара в София

След осъществена инспекция инспекторите са открили, че става въпрос за дървени траверси, най-вероятно напоени с масло и гумени уплътнения, които са горели през вчерашния ден в региона на Сточна гара в София. Първоначално имаше информация, че гуми на трактори са се запалили. Предстои да се направи инспекция, която да откри дали теренът е благосъстоятелност на БДЖ и да бъде формиран акт.

Сигналът за пожара е изпратено към 14:15 през вчерашния ден следобяд. На място са изпратени две пожарникарски коли, които да овладеят огъня.
Пострадали хора и наранени здания в близост не е имало.


"До момента информацията, която имаме, е за гъст черен пушек, който е горял в региона на Сточна гара. Това е територия с доста складови пространства на разнообразни компании, извършващи друга активност. Днес е денят, в който способени органи ще създадат инспекция на цялата територия, с цел да открият както повода за пожара, по този начин и възможния причинител на нарушаването ", сподели пред Таня Асенова от Столичен инспекторат.

Когато става въпрос за сервитутна територия, три метра от двете страни са благосъстоятелност на БДЖ и те имат ангажимент да ги стопанисват.


"Можем да кажем, че нерегламентираното занемаряване или изгаряне на остарели автомобилни гуми е нарушаване според настоящото законодателство и за открити такива нарушавания санкциите са от 700 до 20 000 лв.. Тук е моментът да призовем всички жители, които сменят автомобилните си гуми, когато те са излезли от приложимост и няма да бъдат употребявани повече, да бъдат оставяни в пунктовете за промяна на гуми или в сервизите, както и на местата, които Столична община е определила ", изясни Асенова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР