След изнурителни, продължили с месеци спорове, американските законодатели постигнаха съгласие

...
След изнурителни, продължили с месеци спорове, американските законодатели постигнаха съгласие
Коментари Харесай

Щатския Сенат одобри нов пакет от стимули за 900 млрд. долара

След изнурителни, траяли с месеци разногласия, американските законодатели реализираха единодушие за нов пакет от стопански тласъци за съвсем 900 милиарда щ. $, в който са включени повече средства за подкрепяне на дребния бизнес и директни заплащания на безработни и на американски фамилии, изнемогващи под ударите на пандемията. Споразумението е вторият по мярка в историята на Съединени американски щати закон за стопански облекчения след подписания от президента Доналд Тръмп на 27 март 2020-а Акт CARES (законът за подкрепяне, облекчения и икономическа отбрана против коронавируса) на стойност 2.2 трлн. щ. $.

"Благата новина " бе оповестена от ръководителя на републиканското болшинство в Сената - Мич Маконъл - в късните вечерни часове на 20 декември. Сделката с Нанси Пелоси - ръководител на доминираната от демократите Камара на представителите - и със съпартиеца й от Сената Чък Шумър, бе скллючена малко преди да изтече периода за финансиране по предходния закон и няколко дни преди американската администрация да излезе в коледна почивка. Маконъл уточни, че новият контракт включва удължение на Програмата за отбрана на трудовите хонорари на дребния бизнес и "продължава и възобновява " изплащането на федералните компенсации при безработица на милиони американци, изгубили работата си по време на пандемията, както и "още един кръг директни заплащания ".

В съглашението за стопански тласъци са включени чекове на стойност до 600 щ. $ за субект според от приходите, по 1200 $ на женени двойки и по 600 $ на дете. За съпоставяне, по предходния закон CARES бяха направени преводи от по 1200 щ. $ на възрастен американец. Федералното държавно управление ще дава в допълнение по 300 щ. $ седмично за застраховки против безработица доникъде на март. Предвидени са 284.5 милиарда $ под формата на заеми за дребния бизнес за заплащане на ренти и на запати и средства за подкрепяне на разпространяването на имунизациите против COVID-19. 82 милиарда $ отиват за колежи и учебни заведения и 25 милиарда $ под формата на помощи за заплащане на наеми, както и удължение на мораториума върху насилственото изваждане на неплатежоспособни наематели от жилищата им.

Целта на ограниченията е да послужат като незабавен мост за финансиране през първото тримесечие на 2021-а, като новоизбраният президент Джо Байдън и водачите на двете парламентарно показани партии обявиха желанията си да преразгледат помощта през новата година.

Сделката би трябвало да се утвърди от Камарата на представителите и от Сената преди да бъде изпратена в Белия дом за автограф от президента Тръмп. Законодателите стартират да гласоподават съглашението на 21 декември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР