След излизането на ChatGPТ мнозина спекулират, че изкуственият интелект на

...
След излизането на ChatGPТ мнозина спекулират, че изкуственият интелект на
Коментари Харесай

Google представи собствена алтернатива на ChatGPT

След излизането на ChatGPТ мнозина спекулират, че изкуственият разсъдък на OpenAI може напълно скоро да измести Гугъл и да се трансформира в желан способ за търсене в интернет. 
 OpenAI, ChatGPT-3 Plus и какво ни дава платената версия
Какво ни дава платената версия на ChatGPT

Вълната продължава да расте

От своя страна търсачката на Гугъл в никакъв случай не се е изправяла пред толкоз огромна опасност, каквато съставлява ChatGPT, и може би в действителност навлизаме в интервал на бурни промени и състезание за бъдещето на интернет. 

Вчера СЕО-то на компанията Сундар Пичай показа посредством блог обява личния чатбот на Гугъл, с който хегемонът в интернет ще цели да се опълчи на ChatGPT и да резервира позицията. 
 Снимка 605499

Софтуерът на Гугъл се споделя Bard и също като ChatGPT съставлява подготвен езиков модел, като в тази ситуация програмата е основана на фирмената платформа LaMDA (езиков модел за диалогови приложения). 

Според написаното от Пичай Bard може да черпи данни непосредствено от мрежата, до момента в който ChatGPT-3 към този момент е стеснен с данни до 2021 година, само че не и по-късно. 

СЕО-то дефинира Bard като “най-значимата технология ”, върху която компанията му работи сега, а задачата е посредством него “да се провежда международната информация в наличен и потребен формат ”.
 Снимка 605500

Малко по-надолу в известието излиза наяве, че Bard фактически ще стане част от търсачката на Гугъл и с помощта на него ще стартираме да получаваме доста по-задълбочени и точни отговори при търсене. 

Гугъл възнамерява да пусне и разнообразни интерфейси (API-та), посредством които Bard ще може да се интегрира в доста бизнеси и външни софтуерни системи. 
 OpenAI, ChatGPT и изкуственият разсъдък, който може да измести Гугъл
Изкуственият разсъдък, който може да измести Гугъл

Мъск стои зад проекта

Засега Пичай на прецизира по кое време тъкмо Bard ще стане част от търсачката, само че загатва, че става дума за седмици и месеци, а не за години.  
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР