След инцидента край полско-украинската граница не закъсняха и политическите реакции

...
След инцидента край полско-украинската граница не закъсняха и политическите реакции
Коментари Харесай

Политическите реакции в парламента след взрива край полско-украинската граница

След случая край полско-украинската граница не закъсняха и политическите реакции в Народното събрание. Ето какво споделиха някои от депутатите:

Даниел Митов - ГЕРБ- Съюз на демократичните сили: Преди да показваме терзания би трябвало да се открият обстоятелствата. Русия обстреля Украйна с най-големия брой ракети. В Полша се получават гърмежи. Трябва да се открият обстоятелствата за тяхното произвеждане и от къде са изстреляли. Виждате, че всички страни са деликатни, тъй като не трябва да има недомислени мнения и дейности. Дали ще има среща по член 4 от вашингтонския контракт, ще може да се вземе решение, когато са известни всички обстоятелства. Изразяваме взаимност със съдружниците си, Полша е наш съдружник. Всяка натовска страна би трябвало да ускорява защитата си в тази обстановка. Работим по тази причина България да модернизира бойните си качества.

Джейхан Ибрямов - Движение за права и свободи: " Позицията на Движение за права и свободи е ясно спокойно решение на този спор. Ние сме съпричастни с битката с украинския народ. Има нищожна информация. Да оставим експертите да откриват какво тъкмо се е случило. Надяваме се да излезе достоверната информация какво се е случило. Нека изчакаме формалната информация дали е провокирано или не. Факт е, че войната в 21 век не носи позитивен резултат ".

Даниел Лорер - Политическа партия: " Разтревожени сме за случая в Полша - наш сътрудник. Взривът е към момента от непостоянен източник. Следим обстановката. Очакваме на комисията през днешния ден да чуем повече. За България няма никакви опасности. Ситуацията се управлява. Такива неща се случват, когато има спор. Нуждата от превъоръжаване е закъсняла от 30 години. Искаме да има български дипломат в НАТО. Трябва да има съвременна система за противовъздушна защита ".

Стефан Янев - " Български напредък ": " Преди да приказваме за рисковете, да оценим действително обстановката. Дали приказваме за случай или за целенасочена офанзива е рано да се каже. Вероятно става въпрос за украинска ракета. Не бива да предрешаваме резултатите от това следствие. По-скоро наподобява като случай ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР