След интензивен натиск от страна на своите съюзници, Германия изглежда

...
След интензивен натиск от страна на своите съюзници, Германия изглежда
Коментари Харесай

Поглед към Леопард 2, които се очакват в Украйна

След натоварен напън от страна на своите съдружници, Германия наподобява се доближава към одобрение на доставки на високотехнологични съществени бойни танкове Леопрад 2, с които Украйна и нейните най-големи западни поддръжници се надяват да засилят битката на Киев против съветските нашественици, написа АП.

През почивните дни германският външен министър Аналена Бербок сподели, че Берлин няма да пречи, в случай че Полша - може би най-гласният покровител на Украйна измежду съседите на Европейския съюз - желае да изпрати танкове Леопард 2 от своя боеприпас през границата в Украйна. И Германия към този момент не изключва доставката на такива танкове на самата Украйна, само че предизвестява, че последствията от сходна стъпка би трябвало да бъдат деликатно претеглени.

Ето взор към това какво могат да значат тези танкове за отбраната на Украйна против съветските сили - и очакванията да ги прогонят.

Какво е Леопард 2?

Германският Krauss-Maffei Wegmann, производителят на Леопард 2, го популяризира като " водещия военен танк в света ", който в продължение на повече от половин век комбинира аспекти на огнева мощност, отбрана, скорост и маневреност, което го прави адаптивен към доста типове бойни обстановки.

55-тонният танк има четиричленен екипаж и обхват от към 500 километра и оптималната скорост от към 68 километра в час. Сега с четири съществени разновидността, най-ранната му версия за първи път влезе в употреба през 1979 година Основното му оръжие е 120 мм гладкоцевно оръдие и има изцяло цифрова система за ръководство на огъня.

Колко могат да бъдат изпратени в Украйна?

Една огромна прелест на създадените в Германия танкове е самият им брой: повече от 2000 са ситуирани в над дузина европейски страни и Канада. Като цяло KMW споделя, че над 3500 единици са доставени в 19 страни.

Rheinmetall AG, немски защитителен реализатор, който създава 120-милиметровото гладкоцевно оръдие за Леопард 2, споделя, че танкът е бил употребен от " повече народи от всички останали ".

Според скорошен разбор на Международния институт за стратегически проучвания, основан в Лондон световен мозъчен концерн, към 350 танка - в разнообразни версии - са били изпратени в Гърция, а Полша има към 250 от разнообразни видове. Финландия разполага с 200 в употреба или на склад.

За войната на Украйна против Русия " Смята се, че с цел да имат танковете Леопард 2 някакъв забележителен резултат върху боевете, ще са нужни към 100 танка ", пишат анализаторите на IISS.

Министърът на защитата на Украйна желае 300 танка и някои водачи на Европейския съюз го поддържат за това.

" Нуждаем се от 300 танка ", сподели министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн в понеделник в Брюксел, намеквайки за необятното разполагане на Леопарди в Европа и нуждата от " синхронно " оръжие, което може да работи безпрепятствено дружно.

Поставянето на Леопардите в украински ръце не е толкоз елементарно, колкото прехвърлянето им през границата от другари по-на запад в Европа. IISS пресмята, че ще са нужни три до шест седмици образование на оперативните екипажи и помощния личен състав, с цел да доближат съществени умения.
 Кремъл за танковете: Украинският народ ще заплати цената за псевдоподкрепата на Запада
Кремъл за танковете: Украинският народ ще заплати цената за псевдоподкрепата на Запада

Москва вижда възходяща " раздразнителност " в НАТО

Как биха повлияли на войната?

Йохан Мишел, анализатор по защитата и военните въпроси в IISS, сподели, че такива танкове могат да разрешат на Украйна да премине в атака в 11-месечния спор, който е в застой от месеци след две основни украински контраофанзиви, които отвоюваха региони, окупирани от Русия в продължение на месеци на североизток и юг.

" В този вид спор просто не е допустимо да се правят широкомащабни настъпления без цялостното многообразие от бронирана бойна техника и бронирани транспортни средства, а танковете са част от това ", сподели той. В допълнение към главните бойни танкове, като Леопард 2, се включват включват бойни машини на пехотата и бронетранспортьори.

Западните доставки на Леопард 2 биха могли да оказват помощ на Украйна да се оборудва с нужните муниции с висок диаметър, с цел да размени личните си ресурси от руската ера, които понижават - откривайки нов път за доставки на западна огнева мощност за Украйна.

" Според мен това е главното влияние ", сподели Мишел. " Второто влияние, несъмнено, е увеличението на броя на наличните танкове в украинския боеприпас ", които той оцени на " няколкостотин " сега.

Защо в Украйна към момента няма Леопарди?

Германия има последната дума за това дали Леопард 2 могат да бъдат доставени - даже от арсенали на други страни - и е сдържана във връзка с някой, който ги изпраща в Украйна.

По-яростните западни съдружници ускоряват натиска върху Германия, само че Съединените щати също отхвърлиха да изпратят своите мощни танкове M1 Абрамс.

Съединените щати оповестиха иден нов пакет от военна помощ, който се чака да включва близо 100 бойни транспортни средства Страйкър и минимум 50 бронирани транспортни средства Брадли - само че не и Абрамс, който съгласно американските чиновници има комплицирани потребности от поддръжка и може да не е най-подходящият.

Съюзници и военни анализатори споделят, че Леопард 2 е с дизелов мотор - не се задвижва от реактивно гориво, което зарежда M1 Абрамс - и е по-лесен за ръководство от огромните американски танкове и затова има по-кратко време за образование.

Този месец Англия разгласи, че ще изпрати танкове Чалънджър 2 в Украйна, а Чехия и Полша предоставиха на украинските сили танкове T-72 от руската ера. Френският президент Еманюел Макрон сподели в неделя, че е помолил своя министър на защитата да " работи върху " концепцията за изпращане на някои от френските бойни танкове Леклерк в Украйна.
 Макрон загатна, че френски танкове ще се появят в Украйна
Макрон загатна, че френски танкове ще се появят в Украйна

Важно решение на Елисейския дворец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР