След Индия и САЩ тези забавления стават все по-разпространени по

...
След Индия и САЩ тези забавления стават все по-разпространени по
Коментари Харесай

Игрите с умения – кариерна арена за ИТ професионалисти

След Индия и Съединени американски щати тези занимания стават все по-разпространени по света

Много софтуерни експерти преследват кариера в онлайн игрите с умения
(снимка: CC0 Public Domain)

За мнозина онлайн-игрите са развлечение. Но за някои това е специалност. Тя се радва на огромен интерес, висок напредък и апетитни хонорари. Онлайн-игрите с умения са сферата, която ще засмуче голямо количество нови ИТ фрагменти в идните години, конкурирайки „ обичайните “ ИТ компании.

Наскоро извършено проучване в Индия сподели, че промишлеността за онлайн игри с умения може да се преглежда като евентуален бранш с грамаден напредък. Анализът се базира на анкети с 4644 лица от софтуерната общественост. Близо 72,5% от софтуерните експерти са изразили интерес към гонене на кариера в бранша на онлайн игрите с умения.

Освен това 85 % от участниците в изследването имат предпочитание да се посветят на професионално обучение в бранша на този жанр гейминг, което демонстрира мощно предпочитание за повишение на уменията и принос за разширението на промишлеността.

Онлайн-игри с умения

Онлайн-игрите с умения са занимания, които провокират способните на играча в дадена област. С това този жанр игри се разграничават от така наречен игри на шанса (лотарийни), да вземем за пример, които пък са различен огромен бранш в онлайн-игрите.

При онлайн игрите с умения се разчита на умствени и/или физически умения. Крайната цел на всяка игра с умения е спечелването на премия. Понякога тя идва под формата на пари, само че това не е наложително. Някои от най-популярните типове игри с умения са покер, табла, домино, шах.

Нерядко феновете на онлайн игри с умения се стремят към участия в надпревари и шампионати. От своя страна, разработчиците на такива игри се стремят да провеждат сходни прояви.

Софтуерна гражданска война

Проучването в Индия също по този начин акцентира, че софтуерните експерти виждат капацитета на онлайн игрите с умения като огромен и бързо разрастващ се бизнес-сектор. 83 % от интервюираните считат, че това ще докара до същинска „ софтуерна гражданска война “.

Професионалната подготовка в областта на игрите с умения дава много благоприятни условия за развиване и специализация. Освен обичайните софтуерни и дизайнерски умения тук от ден на ден се намесват квалификациите в региона на изкуствения разсъдък и виртуалната действителност.

„ Изследването акцентира симбиотичната връзка сред технологиите и игрите. Тъй като промишлеността се развива бързо, ние имаме неповторимата опция да впрегнем креативния капацитет на младежите и да изградим постоянна екосистема, която подхранва както софтуерните нововъведения, по този начин и икономическия напредък “, споделя доктор Диганта Мукерджи, професор в Индийския статистически институт, Колката.

Игрите като кариерен избор

Практиката демонстрира, че онлайн игрите с умения са една от най-бързо разрастващите се бизнес-вертикали в света. Любителите на този жанр занимания са голяма и разнообразна публика.

Това са представители на всевъзможни специалности и равнища на експертиза, мъже и дами, мнозина – на възраст на 45 година, все хора, играещи от всевъзможни устройства – смарт телефони, компютри, гейм-конзоли и други Аудиторията е извънредно пъстра, споделя Нанси Макинтайър, основен изпълнителен шеф на Game Taco, един от огромните разработчици на онлайн игри с умения.
още по темата
По думите ѝ, Индия и Съединени американски щати са най-големите пазари, само че другите райони бързо настигат водачите. Турнирите, които се провеждат, притеглят хиляди участници, а приходите от едно събитие могат да се мерят в милиони.

„ Онлайн игрите с умения са новата бързо разрастваща се промишленост в ерата на дигитализацията. Секторът продължава да се разраства, с авангардни технологии, трендове и потребителски и бизнес ползи, движещи нововъведенията ”, споделя Малай Кумар Шукла, секретар на Федерацията за електронни игри в Индия.

Това, съгласно него, се отразява в забележителния интерес на експертите в региона на технологиите и студентите, обмислящи кариера в промишлеността, заради забележителните вложения, които секторът направи в авангардни технологии като AI/ML през последното десетилетие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР