След и Стара Загора, още три области у нас обявяват

...
След и Стара Загора, още три области у нас обявяват
Коментари Харесай

Ловеч, Пазарджик и Габрово също обявиха в грипна епидемия

След и Стара Загора, още три области у нас афишират грипна зараза от на следващия ден. Заради повишената заболяемост от остри респираторни болести и грип и областите Ловеч, Пазарджик и Габрово излизат в грипна зараза, като временните противоепидемични ограничения там се вкарват за интервала от 18 до 24 януари, оповестиха от здравното министерство.

С тях областите у нас, в които все още е оповестена грипна зараза, ще станат шест: Ловеч, Пазарджик и Габрово (за интервала 18-24 януари), Стара Загора (за интервала 17-23 януари), Шумен (за интервала 13-18 януари) и Бургас (за интервала 12-17 януари).

Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват - преустановяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, на профилактичните прегледи, на наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските

По отношение на просветителната система образователният развой в шестте области се прекратява за съответния интервал на оповестената грипна зараза, като учениците няма да учат онлайн.

Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръце, спазването на физическа отдалеченост и други

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР