След хиляда километра тестове, екипът на Peugeot TotalEnergies представя Peugeot

...
След хиляда километра тестове, екипът на Peugeot TotalEnergies представя Peugeot
Коментари Харесай

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

След хиляда километра проби, екипът на Peugeot TotalEnergies показва Peugeot 9X8 2024, който ще направи своя спортен дебют в 6-те часа на Имола (21 април), вторият кръг от 2024 FIA World Endurance Championship.

За да се възползват от измененията в наредбите, които разрешават на тимовете да употребяват по-ефективна конфигурация на гумите с разнообразни ширини на предната (29 см) и задната (34 см) ос, Team Peugeot Sport поправя аеродинамиката на Peugeot 9X8.

Запазена е 90 % от каросерията, която към този момент има задно крило. За трета поредна година Peugeot Design и Peugeot Sport работят дружно, с цел да разработят доста специфична извънредна ливрея. Емблемата на лъва - знак на скорост, еластичност и мощ - е в основата на дизайна.



Линда Джаксън, основен изпълнителен шеф на Peugeot, акцентира: „ 2023 година, първата цялостна година, в която Team Peugeot TotalEnergies се състезава в Световния шампионат за устойчивост на FIA, беше възнаграждаващо преживяване за всички участващи, защото екипът закупи форма и сподели своята увереност и пристрастеност. Дори когато имаше сложни времена ".

За 2024 година задачата е същата – екипът да печели надпревари! Знае се, че тази година конкуренцията ще бъде още по-силна, само че екипът работи доста интензивно, с цел да създаде версия за 2024 година на Peugeot 9X8, която съвършено отразява полезностите на марката. Енергията и ангажираността на екипа на Peugeot TotalEnergies са скъпи. Те се гордеят, че са част от тази нова епоха в надпреварите за устойчивост и желаят да оставят своя отпечатък върху спорта.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР