След големия успех на спектакъла Мечтатели“, Детско-юношеска студия за сценични

...
След големия успех на спектакъла Мечтатели“, Детско-юношеска студия за сценични
Коментари Харесай

Двуметрови кукли, задвижвани от деца, оживяват на сцената в мюзикъла на „Allegra“

След огромния триумф на спектакъла „ Мечтатели “, Детско-юношеска студия за театрални изкуства „ Allegra “ са подготвени да показват на публиката нов авторски мюзикъл-фентъзи „ Училище за магьосничества “.

Премиерните дни са 9 и 10 ноември от 19.00 часа на сцената на Културен център „ Стара Загора “. В първия премиерен ден – 9-ти ноември, залата ще бъде отворена гратис за деца в неравностойно състояние, като подарък от ДЮССИ „ Allegra “. Желаещите да бъдат част от публиката – могат за заявят предложения на фейсбук страницата на студията или в Агенция обществено подкрепяне.

В дните на премиерата децата от школата по изобразително изкуство ще наредят тематична галерия „ Четирите детайла “.

Автор на либретото е Никола Райков – известен у нас и по света детски публицист и създател на книги-игри, а театралната акомодация е на Радост Младенова – Арабаджиева. В спектакъла вземат участие над 64 деца от трите школи в студията  – актьорско майсторство, балетна и вокална.

Приказната история в „ Училище за магьосничества “ ще придвижи дребните фенове в свят на вълшебства и митични същества, на борби за превъзходство над стихиите, преплетени с истории за другарство, обич и безконечната борба на положителното и злото, само че пречупени през цветната призма на  детската фикция.

За мюзикъла са ушити  над 200 костюма, ръчно са направени над 170 корони, както и специфичен фон, а четири двуметрови кукли ще оживеят на сцената, задвижвани от деца.

Автор на музиката, песните и звуковите резултати в спектакъла е Алекс Кюн, с който студията работи от дълго време, а приказните декори ще се допълват с 3D визуални резултати.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по стратегия за „ Подкрепа на частни организации в региона на любителското изкуство ’21г. “,  с общителното подпомагане на Община Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР