След години на спад на консумацията на портокалов сок, сега,

...
След години на спад на консумацията на портокалов сок, сега,
Коментари Харесай

Портокаловият сок беше най-добрата инвестиция за март. Сега продажбите продължават да се покачват

След години на спад на потреблението на портокалов сок, в този момент, когато поръчките от у дома нарастват доста поради международната пандемия на новия ковид, продуктът бележи нови върхове в продажбите, написа CNBC.

По данни на Nielsen в границите на два месеца, приключващи на 18 април, продажбите на дребно на портокалов сок са се нараснали с 33,5% на годишна база.

Всъщност през в края на месец март цените на портокаловия сок за доставки през май подскочиха с над 20%. Тогава се оказа, че фючърсите върху портокаловия сок са най-добре представящия се актив тази година.

Към края на март фючърсите на продукта регистрираха най-големия си месечен растеж от октомври 2015 година. Според анализатори цената на портокаловия сок бързо ще се повиши и в магазините.
 Най-добрата инвестиция през март? Портокаловият сок нарастна с 20%
Най-добрата инвестиция през март? Портокаловият сок нарастна с 20%

Анализатори чакат бързо повишение на цените и в магазините

Консумацията на портокалов сок удари своя връх през 1998 година, достигайки 6,1 галона на глава от популацията, демонстрират данни на американската работа за стопански проучвания на Министерството на земеделието. Към 2017 година потребителите към този момент са употребявали 60% по-малко портокалов сок.

Покачването на потреблението отразява провокираното от пандемията застояване вкъщи - хората закусват у дома, вместо да се хранят на крайник, което води до по-висока консумация на сок.

Изпълнителният шеф на Coca-Cola Джеймс Куинси съобщи преди седмица, че фирмите за портокалов сок означават по-големи продажби. Но той счита, че растежът няма да бъде непрекъснат - след края на рестриктивните мерки хората още веднъж ще възобновят навиците си да се хранят на крайник, до момента в който отиват на работа да вземем за пример.

" Мисля, че ще има някаква остатъчна изгода (за компаниите), само че с времето ще ерозира ", сподели Куинси.
 Пандемията повиши цената на кафето с 15%
Пандемията повиши цената на кафето с 15%

Търсенето от страна на потребителите не намалява
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР