Изнасилвач на дете, избягал от затвора с джет ски, както се твърди, с помощта на семейството, заловен след година бягство

...
След година бягство властите във вторник заловиха беглеца от Арканзас
Коментари Харесай

След година бягство властите във вторник заловиха беглеца от Арканзас Самуел Хартман, осъден за изнасилване на дете, осъден на доживотен затвор в затвор през 2013 г. и през август 2022 г.

Хартман, 39-годишен затворник в регионалното звено в Източен Арканзас, избяга от поле близо до ареста миналата година заедно с двама членове на семейството, за които се твърди, че са стреляли по поправителни служители, според департамента на затворите в Арканзас.

Губернаторът на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс описа ареста във вторник като „кулминацията на година на изключителна, всеотдайна работа на нашите героични служители на реда.“

„Сега, след като изправиха този опасен беглец пред правосъдието, всички жители на Арканзас могат да спят по-безопасно през нощта“, каза тя в изявление от вторник.

Властите откриха Хартман и негови предполагаеми съучастници в Quality Inn в Луисбърг, Западна Вирджиния.

Правоохранителните органи арестуваха и 39-годишната съпруга на Хартман, Мисти Хартман; неговата 61-годишна майка Линда Анет Уайт; и 52-годишното гадже на Уайт, Родни Трент, който е от Западна Вирджиния. Трент сега е изправен пред обвинения за предполагаемо укриване на извършител на сексуално престъпление и подпомагане на тримата бегълци да избягат от властите.

Мисти Хартман и Уайт се твърди, че са помогнали на Хартман да използва пикап и "джет ски", според Маршалската служба на САЩ (USMS). Твърди се, че двете жени са се приближили до работната част на затвора в пикапа на 12 август, излезли са от превозното средство и са стреляли към поправителните служители, докато Хартман е изтичал в автомобила.

След това тримата заподозрени са потеглили и поправителните служители ги преследваха, докато стигнаха до река Мисисипи, където се твърди, че са се качили на два предварително поставени джетове, каза USMS в прессъобщение.

Служителите на реда в Мисисипи и Арканзас по-късно откриха двата изоставени джет ски от страната на Мисисипи на реката.

През март следователи от Отдела за студени и сложни случаи на USMS се обединиха със следователи от Източния окръг на Арканзас и установиха, че Уайт е имал връзки със Западна Вирджиния чрез нейния приятел, Трент, и служителите в крайна сметка успяха да намерят четиримата заподозрени с помощта на щатската полиция на Западна Вирджиния, полицейското управление в Луисбърг и шерифската служба на окръг Грийнбрайър.

В запис на телефонен разговор между Самуел Хартман и Уайт, Хартман може да бъде чут да казва на майка си, че е докоснал непълнолетната жертва по „случайност“ и че докосването е било „невинно“, се казва в съдебните документи.

„Просто ще продължа отричайки всичко докрай. Това е, което бих направила независимо от това“, каза Уайт на сина си в записано телефонно обаждане, се казва в съдебните записи.

Тя също така каза на сина си, че „децата, те казват всякакви от s--- през цялото време."

"Искам да кажа, дяволски добре знаеш, че не си направил нищо подобно", каза тя в записан разговор, според съдебните документи.

Хартман имаше дълъг списък с дисциплинарни нарушения, вариращи от многократно притежание или производство на контрабандни артикули до батерии до сексуална активност между 2017 г. и 2020 г.

„През моите близо 30 години правоприлагане, не мога припомнете си работна група, която има нивото на отдаденост да изпълни мисията и да направи нашите общности по-безопасни от тази на CUFFED (Специална група на Cops United Felony Fugitive Enforcement Division Task Force), каза Майкъл Бейлоус, маршал на САЩ за Южния окръг на Западна Вирджиния. Задържането на тези опасни бегълци демонстрира близките и изключителни отношения, на които CUFFED се радва с нашите местни и щатски партньори, други райони на USMS и клона за вътрешни разследвания на USMS. DOC, USMS и щатската полиция на Арканзас проследиха стотици следи през изминалата година.

„Оценяваме подкрепата и съдействието от всички участващи агенции, кабинета на губернатора на Арканзас и щата Западна Вирджиния за привличането този случай до успешен край“, каза Профири.


Оригинален източник на статия: Дете изнасилвач, който е накарал затвора да избяга с джет ски, се твърди, че е заловен след година бягство

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР