След едногодишно мълчание Мариана Попова се завърна с песен по

...
След едногодишно мълчание Мариана Попова се завърна с песен по
Коментари Харесай

Мариана Попова пусна първо видео след раждането

След едногодишно безмълвие Мариана Попова се завърна с ария по текст на великия Яворов.

Две хубави очи е първата ария от бъдещия трети албум на певицата, по който тя към този момент стартира работа.

"Разбира се, че е извънредно самоуверено да "посегнеш " на Яворов. Поемаш голям риск, тъй като всички ние малко или доста имаме вяра в догмата, че "Великите не се пипат ". Същевременно се възмущаваме, че младите не ги знаят и помнят. Как дa се допрян днешните деца до класиците, по какъв начин ще продължат творбите им живота си в десетилетията, столетията напред, в случай че не ги пипаме, в случай че ги създадем недосегаеми и поради това далечни и недостижими... ", споделят от екипа на Мариана.

Новият клип на Попова не е наличен за вграждане и може да бъде гледан единствено в YouTube ТУК.

Преди доста години мелодията се появила в мозъка на Стоян Стоянов. Стоян или Течо, както го назовават приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той работи в България и за България, отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със извоюваното освен си заплаща налозите, само че и остава, основава хубост тук в родината ни (негово дело е превъзходния етнографски комплекс Дамасцена).

По образеца на старите български патриоти Стоянов дава стипендии на надарени и умни млади българи да се изучат в чужбина с ангажимента, че ще се върнат след това да работят за родната страна. А той им оказва помощ и в това - да стартират работа тук, не някъде надалеч като емигранти. Песента, сходно на всичко, което прави Течо в живота си е израз на персоналната му житейска философия. Емиграцията вълнува надълбоко тази възрожденска персона. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на Две хубави очи, където Веселин Плачков води разговор по тази тематика с различен артист. Кадрите, употребявани във видеоклипа са от кино лентата Дамасцена.

Дани Милев се заема с аранжимента на песента. А по отношение на текста, изборът е на самия Стоян Стоянов, за който Яворов е на най-голям фундамент измежду поетите. Като по знамение стиховете пасват с музиката и по този начин се ражда песента Две хубави очи, изпълнена с доста възприятие от Мариана Попова.

Източник: Дир
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР