След едногодишна пауза, One Dance Week се завръща в Пловдив

...
След едногодишна пауза, One Dance Week се завръща в Пловдив
Коментари Харесай

Броени дни до началото на One Dance Week 2021

След едногодишна пауза, One Dance Week се завръща в Пловдив с стратегия oт 6 зашеметяващи продукции от Гърция, Франция/Египет и Италия. Между 9 и 24 октомври на сцената на Дом на културата “Борис Христов ” ще забележим спектаклите " Напречна ориентировка " на Димитрис Папайоану, ИТМАРАГ на компанията на френския мултидисциплинарен актьор Оливие Дюбоа, " Точка на изгубване " на Катерина Андреу, LARSEN C на гръцкия хореограф Христос Пападопулос, " Точка на изгубване " на Александрос Вардаксоглу/Дафин Антониаду и " Грации " на звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди.

Достъпът до спектаклите на One Dance Week ще става с годен Цифров коронавирус документ на ЕС/EU Digital Covid Certificate . QR кодът върху документа ще бъде сканиран на вход, преди инспекцията на билетите. Допълнителна информация ще намерите тук.

Всички закупени билети важат автоматизирано за новите дати на спектаклите, без нужда от презаверяване. Допълнителна информация ще намерите.

Билети в продажба ще намерите в мрежата на EPAYGO и на касите на EasyPay в цялата страна. В продажба ще намерите и лимитирано количество комбинирани уикенд билети на цена от BGN 40. Препоръчва се предварителното им закупуване.

" Напречна ориентировка " /Transverse Orientation

Димитрис Папайоану (фокус Гърция)

9, 10, 11 и 12 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”

Тринадесетото издание на фестивала ще бъде намерено с дълго чаканото показване на новия театър на Димитрис Папайоану в границите на 4 следващи дати - 9, 10, 11 и 12 октомври. След близо две години пауза, Папайоану се завръща на огромната сцена с " Напречна ориентировка " – интензивно двучасово прекарване, в което осем зашеметяващи изпълнителя преобразяват действителността. Смятан за един от най-значимите актьори на актуалната танцова сцена, Папайоану ще показа новия си театър в Пловдив директно след премиерата в Париж и преди премиерното му показване в Лондон.

Билетите за 9 и 10 октомври са разпродадени, а оставащите билети за 11 и 12 октомври ще намерите тук.

ИТМАРАГ/ITMAHRAG

Компания Оливие Дюбоа (Франция)

15 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”

На 15 октомври френският хореограф Оливие Дюбоа ще показа в Пловдив придвижването и ритъма на Египетската гражданска война. ИТМАРАГ е невероятен мултидисциплинарен театър, отдаден на новото потомство египтяни, което се бунтува и желае гласут му да бъде чут. ИТМАРАГ е детонация, която идва, с цел да ни покаже, че смяната е допустима, а силата за нея - задоволителна.



" Възел цепелин " /Zeppelin Bend

Катерина Андреу (фокус Гърция)

16 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”

Младият хореограф Катерина Андреу е един от най-ярките гласове на актуалната гръцка танцова сцена. На 16 октомври тя ще показа в Пловдив новия си театър ВЪЗЕЛ ЦЕПЕЛИН - дует, който свързва в едно цяло танц, придвижване и тон, до момента в който търси скритите истини за свободата и действителността. Спектакълът носи името на симетричния възел цепелин, употребен за свързването на два края, Андреу споделя, че тълкуването му може да бъде както метафорично - като духовно свързване, по този начин и безусловно - като възел.

Larsen C

Христос Пападопулос (фокус Гърция)

22 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”

Пейзажи, тела и звуци се появяват и изчезват, доближават се и се отдалечават. Движенията на танцьорите се сливат със светлината, пространството и публиката. Новата продукция на младата звезда на гръцката танцова сцена Христос Пападопулос Larsen C e многопластово прекарване, което цели да води фена на медитивно странствуване към дълбините на съзнанието.

На пръв взор лъжливо семпла творба, Larsen C се концентрира върху упоритото проучване на ритмичните нюанси на придвижването, до момента в който човешкото тяло се трансформира в метафора на нереални понятия като “вселена ” „ време “ и „ живот.

" Точка на изгубване " /Vanishing point

Александрос ВардаксоглуДафин Антониаду (фокус Гърция)

23 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”

" Точка на изгубване " съществува на границата сред въображаемото и мрачната действителност. Спектакълът е първата хореографска колаборация сред Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу, в която младите гръцки хореографи търсят ентусиазъм както във образното, по този начин и от киното и съумяват да включат ясни препратки в цялостната атмосфера и звуков пейзаж на спектакъла.



" Грации " /Graces

Силвия Грибауди (Италия)

24 октомври - Дом на културата “Борис Христов ”

Можем ли да дефинираме хубостта? " Грации " e театър на италианския хореограф и учител Силвия Грибауди, в който тя излиза на сцената дружно с трима мъже в търсене на хубостта. В своите опити те ще изпадат в нелепи обстановки и смешни моменти. И ще откроят един значим подробност – една смешка е добра, когато има кой да я схване. Носител на премията на Danza&Danza за най-хубав италиански театър, " Грации " ни провокира да се посмеем, да се приемем и да се обикнем такива, каквито сме.



Допълнителна информация за програмата следете в уеб страницата на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР