След двойно по-скъпите фактури за природен газ, които удариха бюджета

...
След двойно по-скъпите фактури за природен газ, които удариха бюджета
Коментари Харесай

КЕВР се смили: Цената на газа пада с 18% през февруари

След двойно по-скъпите фактури за природен газ, които удариха бюджета на потребителите през януари, КЕВР сервира добра вест за февруари. Очаква се синьото гориво да поевтинее с сред 14 и 18 на 100 от идващия месец. Това даде обещание шефът на енергийния регулатор Иван Иванов по време на публичното разискване на цените на газа.
Окончателното си заявление за понижение на цените "Булгаргаз " ще внесе на 1 февруари, уточни изпълнителният шеф на газовата ни компания Николай Павлов: "Има забележителна динамичност на пазара на природен газ в Европа. Отначало имаше спадове. В последните два дни виждаме нарастване, само че при всички положения ние не чакаме изненади и ще има понижение на цената на природния газ ".
В отговор на въпрос на Иван Иванов, обвързван с напрежението сред Русия и Украйна, Николай Павлов уточни, че не се чака спиране на доставките на съветски газ за нашата страна:
"Съвсем неотдавна бордът на шефовете имаше диалог с сътрудниците от "Газпром “. Нямаме никакви терзания и никакъв знак, че ще има спиране на доставките, даже в противен случай. Те потвърдиха, че ще се доставят освен в България, само че и в района, и в Европа. Те ще си извършват прецизно своите договорености и ще доставят количествата природен газ ".
"Булгаргаз " е осигурила нужните количества газ за своите клиенти, уточни още Николай Павлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР