След двете си ранни отпадания на клей турнирите от сериите

...
След двете си ранни отпадания на клей турнирите от сериите
Коментари Харесай

Димитров взе "уайлд кард" за турнир с Федерер в Швейцария

След двете си ранни отпадания на клей шампионатите от сериите " Мастърс " в Мадрид и Рим, Григор Димитров включи в допълнение съревнование в календара си преди втората за годината конкуренция от Големия шлем - " Ролан Гарос " в Париж (30 май-13 юни). Първата ракета на България (№17 в света) одобри поканата на уредниците и ще взе участие с " уайлд кард " в шампионата от категория " АТР 250 " в Женева (Швейц, €419 470) от понеделник.

Хасковлията, който на следващия ден ще чества юбилейния си 30-и рожден ден, се причислява в главната скица към огромната звезда на домакините Роджър Федерер. 39-годишният деец ще направи завръщането си на корта точно в Женева, където ще изиграе първия си мач на клей от 2019 година Това ще е и едвам втора поява на някогашния №1 в света в шампионат на АТР за 2021 година, откакто при започване на март стигна до 1/4-финал на корав корт в Доха (Кат).

За Димитров присъединяване в Женева ще е второ в кариерата след 2019 година, когато преодоля квалификациите, само че отпадна в I кръг след проваляне от Федерико Делбонис (Арж) с 6:1, 4:6, 2:6. През последните две седмици Григор записа загуби в I кръг против Лойд Харис (РЮА) с 3:6, 6:3, 6:7 (5) в Мадрид и против Алехандро Давидович Фокина (Исп) с 4:6, 6:7 (2) в Рим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР