След дълъг среднощен дебат депутатите създадоха временна комисия за разследване

...
След дълъг среднощен дебат депутатите създадоха временна комисия за разследване
Коментари Харесай

#49 подхваща протежето на Асен в Митниците

След дълъг среднощен спор депутатите сътвориха краткотрайна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция „ Митници “ и възможната роля на Асен Василев в тях.

Предложението за тази комисия беше импортирано от депутатите на Има Такъв Народ. А повода – задържането на седем души от ДАНС и Антикорупционната комисия, измежду които шефът на Агенция „ Митници ” Петя Банкова и заместника ѝ.

От ПП-ДБ гласоподаваха „ срещу ”, защото предлагането им наименованието ѝ да бъде заменено – без присъединяване на финансовия министър в оставка, не беше признато от залата.

Въпреки това предлагането за основаването на краткотрайната комисия беше признато. Тя ще има 12 членове, а неин ръководител ще бъде Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. По време на дебатите още веднъж се стигна до словесни престрелки.

„ Понеже никой не е над закона и няма комисия и бистрота, против която да сме срещу. Ще я подкрепим, само че да сменим заглавието на тази комисия. Да се споделя Временна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция „ Митници ”. Всичко друго е непоносим популизъм, без смисъл. Ние гледаме вашето чалгаджийско предаване. Не желаеме Народното събрание да се трансформира в такова, без това обидно заглавие към Асен Василев ”, съобщи Кирил Петков.

„ Популизмът струи от вас през целия ден. Арестът през днешния ден е на човек, който Асен Василев персонално е назначил в Агенция „ Митници ”. Искам да ревизира дългата ръка на Асен Василев до каква степен е стигнала ”, съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

„ Точно по този начин се прави, господин Петков. Не се чака 9 месеца, когато си в сглобка. Прави се незабавно на мига. Тази е назначена от Василев. ”, съобщи Тошко Йорданов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР